Färskt företag ska bygga ut och nyanställa

Trots att verksamheten bara har varit igång i ett halvår står Christoffer Gunnarsson beredd att utöka såväl antalet medarbetare som lokaler.

Christoffer Gunnarsson har verkligen ingen anledning att ångra att han vågade ta steget och satsa på en egen verksamhet i form av CG Maskin&Service.

Christoffer Gunnarsson har verkligen ingen anledning att ångra att han vågade ta steget och satsa på en egen verksamhet i form av CG Maskin&Service.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-09-27 10:00

Christoffer Gunnarsson har haft ett genuint intresse för motorer och teknik sedan barnsben. 

– Jag är uppväxt på en gård och min far Conny har alltid jobbat som mekaniker så det föll sig ganska naturligt att jag skulle halka in på den banan också, säger Christoffer Gunnarsson som utbildade sig till fordonsmekaniker på Vimmerby Gymnasium och jobbade som det i elva år.

– Sedan tog jag steget över till att bli bilförsäljare. Båda sysslorna har varit lärorika och utvecklande för mig, säger han.

På senare år har hans intresse för entreprenörskap växt och till slut ledde det till att han startade eget, företaget CG Maskin&Service.

– Jag hade haft firman i mindre omfattning före det, men kände att det var dags att satsa. Jag byggde en lokal på granntomten hemma på gården i Grägarp och i somras anställde jag även min far i firman, säger Christoffer Gunnarsson.

Har det varit en utmaning att dra igång en ny verksamhet i coronatider?

– Det är klart att det inte är optimalt, men ska en verksamhet fungera på sikt måste den göra det i sämre tider också. Behovet att reparera bilar och maskiner verkar ändå finnas. 

undefined
Sedan ett par månader har Christoffer Gunnarsson sin far Conny som anställd och han har redan börjat söka efter en tredje medarbetare.

Att ha sin son som chef kan låta som en utmaning, men Conny Gunnarsson ser det inte som ett problem.

– Vi kompletterar varandra väl. Jag är kanske mer för struktur, att ha ordning och reda på saker och ting och planera tiden väl. Då är det lättare att göra ett bra jobb, säger Conny Gunnarsson.

Det finns även långt framskridna planer på att duon ska få ytterligare en arbetskamrat framåt årsskiftet.

– Vi har att göra så det både räcker och blir över. Som det är nu får både jag och farsan ägna mycket tid som mekaniker för att hinna med allt. Därför kommer jag behöva anställa en till inom kort. Då kan jag ägna mig mer åt de administrativa delarna av företaget och att handla med maskiner som det är tänkt.

Den nybyggda lokalen på 200 kvadratmeter har företaget redan vuxit ur.

– Jag har planer på att bygga en lika stor lokal till i anslutning till den befintliga där en tvätthall och en maskinhall för tyngre fordon ska inrymmas.

Christoffer Gunnarsson är inte främmande för att expandera ytterligare i framtiden.

– Säg om fem år så är det inte omöjligt att det kan bli läge att flytta in verksamheten till Vimmerby istället om det rullar på lika bra som det gör nu.

Verkstaden i Grägarp ska byggas ut till det dubbla framöver.
Verkstaden i Grägarp ska byggas ut till det dubbla framöver.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!