Halil Berisha besviken över nytt avslag

"Jag uppfyller alla krav för ett arbetstillstånd och det är bara två dagar kvar tills återreseförbudet försvinner. Ändå tar de ett beslut som grundar sig på förbudet. Jag fattar inte..."

Det är ett år sen Shpresa och Halil Berisha och övriga familjen utvisades till Kosovo. De är besvikna och upprivna över domstolens dom med bara några få dagar kvar på åtrereseförbudet.

Det är ett år sen Shpresa och Halil Berisha och övriga familjen utvisades till Kosovo. De är besvikna och upprivna över domstolens dom med bara några få dagar kvar på åtrereseförbudet.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-11-03 06:00

Det är en besviken Halil Berisha Vimmerby Tidning når någonstans i Kosovo kort efter att familjen fått besked om domstolens avslag på överklagan av sin advokat Ruth Nordström under onsdagseftermiddagen.

I domen skriver migrationsdomstolen att ett skäl för att upphäva ett återreseförbud kan vara just ett tillfälligt uppehållstillstånd för att personen fått arbete i Sverige. Samtidigt står det i domen: "Vid en sammanvägd bedömning finner migrationsdomstolen att hans
intresse av att få resa in i Sverige för att arbeta inte väger tyngre än intresset för
att upprätthålla återreseförbudet."

– Jag har samarbetat med Migrationsverket och har inte gjort något fel, ändå beslutar de så... säger Halil Berisha.

Hustrun Shpresa är uppriven efter beskedet.

– Det känns mycket hårt, som om ingen lag gäller för oss. Vi hade mycket hopp på det här beslutet, men nu tar allt hopp snart slut. Barnen hade hoppats så på att få komma tillbaka till skolan och att fira jul hemma i Vimmerby, säger hon.

Familjen har bott på åtskilliga ställen i Kosovo senaste året sen de utvisades från Vimmerby och Sverige den 4 november i fjol.

– Det har varit katastrof ibland. Nu bor vi i alla fall så där, säger Halil Berisha.

Han hoppas samtidigt att ett återvändande till Vimmerby trots allt är inom räckhåll.

– Vår advokat säger att det finns möjligheter att skynda handläggningen av en ny ansökan till Migrationsverket, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!