Fabriken satsar på utomhusaktivitet

Under sommarveckorna lämnar gänget på Fabriken lokalen på Bondebygatan och ger sig ut i naturen. "Vi försöker vara uppsökande", säger Robin Olsson, fritidsledare på Fabriken.

Fabrikengänget ser ut över Nossens badplats. Bakom dem syns delar av det "stash" som de har med sig när de bedriver verksamhet utomhus.

Fabrikengänget ser ut över Nossens badplats. Bakom dem syns delar av det "stash" som de har med sig när de bedriver verksamhet utomhus.

Foto: Henrik Nestor

Vimmerby2020-06-22 11:50

De avlånga flaggorna med Fabrikens logotyp böljar stillsamt i vinden vid Nossens strand. Runt filten där fritidsledarna slagit sig ned ligger bollar, kubbspel och badmintonrack strödda. Det hela ser ut som en arrangerad reklambild för lättöl, men det är på riktigt, och fritt fram för vem som helst att delta.

– På måndagarna är vi på Ceos, tisdagarna Bullerbyn, onsdagarna Nossen och torsdagarna Källängsparken, berättar Robin Olsson, fritidsledare på Fabriken.

– Första tanken var att åka runt till övriga tätorter i kommunen också, men på grund av restriktionerna från Folkhälsomyndigheten blev det för bökigt. Grundidén kvarstår dock, vi tar med oss ett stash av bollar, frisbees, boccia och sånt där, och försöker söka upp ungdomarna.

En av ungdomarna de lyckats söka upp heter Mohammad Idris, 18 år. Han kommer springande upp från vattnet och skakar av sig det värsta.

– Jag brukar hänga med lite överallt, tycker det är tråkigt att bara sitta hemma, säger han.

– I vanliga fall brukar jag spela fotboll på fritiden men nu när det inte är igång så får de här duga, skrattar han och nickar menande mot gänget på filten.

Utöver den ambulerande lekplats som Fabrikens "stash" utgör, organiseras även kvällsaktiviteter.

– Vecka 28 ska vi paddla till exempel, säger Robin Olsson.

– Men vi är öppna för det mesta! Om man har andra idéer på vad man vill göra är det bara att höra av sig.

Fabrikengänget på utflykt.
Fabrikengänget på utflykt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!