En sagolik rekordtisdag för ALV

Vilken supertisdag! Den 14 juli 2009 går till Astrid Lindgrens Världs historia med hela 10 555 besökare i parken. Det gamla rekordet på 10082 besökare for med andra ord all världens väg.

Foto:

Vimmerby2009-07-16 06:24


Bilköerna till Astrid Lindgrens Värld ringlade sig långa, riktigt långa under tisdagsförmiddagen. Och inte undra på det. När dagen var slut och besökarna räknade visade det sig att parken slagit ett nytt, rejält publikrekord - för andra året i rad.
- Vi hade 10 555 besökare i parken under tisdagen, det är 473 fler än under förra årets rekorddag, säger en nöjd Mikael Ahlerup.
Med ett sådant enormt tryck på parken kan man fråga sig hur det fungerar, får folk verkligen plats? Är inte köerna till toaletter, glass och attraktioner helt oändligt långa?
Jodå, visst var det trångt under tisdagen, men enligt Ahlerup fungerade det fantastiskt bra.
- Parken är ju faktiskt utbyggd och hela 7000 kvadratmeter större än förra året. Visst var det köer, men det är det om man ska köpa glass på Visfestivalen också. Jag tycker att det var väldigt hanterbart, säger han.
Att alla som jobbar på ALV verkligen hjälps åt är dock väldigt viktigt under en dag som denna. Annars fungerar det inte.
- Sådana här dagar måste alla vara ute i driften! Teaterchefen stod i korvkiosken, jag själv stod på parkeringen och personalchefen plockade disk. Men att alla ställer upp för varandra är en del av den stora framgången med ALV, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!