Elin ger campingen en mer färgglad tillvaro

I april fick Elin Gonzales uppdraget av Vimmerby camping att måla muren som ligger nedanför lekplatsen vid vattnet. Nu är hon i sluttampen av arbetet och hon hoppas på fler offentliga projekt i stan.

Sedan i april har Elin Gonzales fått uppdraget att måla Vimmerby Campings mur vid lekplatsen nere vid vattnet. Här får vi se hennes verk så här långt.

Sedan i april har Elin Gonzales fått uppdraget att måla Vimmerby Campings mur vid lekplatsen nere vid vattnet. Här får vi se hennes verk så här långt.

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2023-06-18 07:00

När vi träffar Elin vid hennes färgglada mur under fredagen har hon lagt penseln åt sidan för tillfället för att leka med sina barn. Hon tittar över sitt arbete som har en liten bit kvar och Elin tycker det är roligt att få kunna visa allmänheten sitt verk. 

– Det känns jättehäftigt och läskigt samtidigt. Jag har aldrig gjort någonting sådant här innan, att måla något så stort. Jag har tänkt "vad händer om det blir fult, vad kommer folk tro?". Men det har bara varit positiva kommentarer och folk har stannat och pratat med mig när jag målar, säger Elin Gonzales.

undefined
Motivet är inriktat mot havet och Elin har lite kvar att göra innan det är helt klart.

Havstema är det som gäller och på muren kan man se Loch Nossie som framkommer på flera ställen. 

– Loch Nossie var det enda kravet och jag har alltid gillat havsmotiv och koraller. Det finns en skräckblandad förtjusning då jag vill dyka men samtidigt är jag rädd vad jag skulle kunna stöta på i vattnet. 

undefined
Elin målar muren.

Elin Gonzales har sammanlagt spenderat 50 timmar på sin murmålning vid Vimmerby Camping. Hon har förhoppningar att allt ska stå klart i juli. 

– Det är svårt att veta men jag är i sluttampen i alla fall. Det betyder mycket att få göra det här och jag hoppas det blir ett lyft för mig som konstnär.

undefined
Elin Gonzales älskar att skapa och hon hoppas nu kunna få göra fler offentliga konstprojekt i Vimmerby.

Hon gör gärna fler konstprojekt på offentliga platser i Vimmerby.

– Jag hoppas kommunen ser det här och tänker "wow". Det hade varit jättekul att få lite färg och ett litet roligare Vimmerby.

Loch Nossie.
Loch Nossie.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!