"Vi saknade kunderna för mycket" • Öppnar butiken igen

Klädbutiken Chriona i Vimmerby kommer igen. Mona Blom och Christer Persson tar nya tag och öppnar igen. Efter två års pensionärsliv blev saknaden av kunderna för stor.

Mona Blom och Christer Persson startar om. Saknaden av kunderna blev för stor. Så på onsdag öppnar de sin butik Chriona på Sevedegatan i Vimmerby igen.

Mona Blom och Christer Persson startar om. Saknaden av kunderna blev för stor. Så på onsdag öppnar de sin butik Chriona på Sevedegatan i Vimmerby igen.

Foto: Olof Carlson

Vimmerby2022-04-17 13:32

– Men lite annorlunda blir det nu, säger Mona Blom, vi kommer bara att ha öppet tre dagar i veckan, onsdag, torsdag och fredag.

Så på onsdag blir det nypremiär för butiken i dess nygamla lokaler på Sevedegatan.

– Det var här vi började en gång i tiden, berättar Mona Blom, så på sätt och vis sluter vi cirkeln.

Butiken stängde för ett par år sedan, i början på pandemin. Då var det dags att lägga av och bli pensionärer, tyckte de båda. Läget var osäkert då, ingen visste ju riktigt vart coronaeländet skulle ta vägen.

– Men redan då hade vi tankar på en pop up-butik, säger Mona Blom. Och nu när det värsta verkar vara över blev saknaden av kunderna för stor. Vi kunde inte hålla oss längre. 

Precis som tidigare är det främst damkläder som gäller. Klänningar, byxor och allt vad det kan vara.

– Sedan får vi se vad kunderna efterfrågar, säger Mona Blom, som hoppas att det kommer att bli en hel del festkläder.

– Långklänningar och sådant, säger hon. 

Kontakterna finns ju kvar sedan tidigare, så att få hem grejer ska inte vara något problem. 

– Vi får hem det sista nu på tisdag, säger Mona Blom.

Så den här påskhelgen har det blivit mer arbete än firande för att få allt i ordning inför nypremiären. För på onsdag sker ett på sätt och vis historiskt ögonblick. Det hör inte till vanligheterna att en stängd butik öppnar igen. I Vimmerby.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!