Johanna Abenius dansar i ny storsatsning på operan

Vimmerbybördiga Johanna Abenius medverkar i Göteborgsoperans storsatsning i höst, musikalen Charlie och chokladfabriken. "Det blir mycket dans."

Johanna Abenius sjöng på trettondagskonserten i Vimmerby kyrka i lördags.

Johanna Abenius sjöng på trettondagskonserten i Vimmerby kyrka i lördags.

Foto: Privat

Vimmerby2024-01-08 11:55

I helgen uppträdde Johanna Abenius, för andra året i rad, på den populära trettondagskonserten i Vimmerby kyrka. Konserten börjar bli en tradition för henne.

– Det känns jättemysigt, säger musikalartisten som annars jobbar på Göteborgsoperan.

undefined
Vimmerby kyrka var fullsatt under trettondagskonserten med kyrkokören, Johanna Abenius, Linnéa Jonasson och flera andra musiker.
undefined
Johanna Abenius sjöng på trettondagskonserten i Vimmerby kyrka i lördags.

Sedan i höstas medverkar hon i musikalen Wicked, som även spelas under våren.

– Det är en väldigt stor uppsättning och stor satsning på Göteborgsoperan.

Johanna Abenius kommer att fortsätta på Göteborgsoperan i höst. Hon ska vara med i operans nästa stora musikalsatsning, som har Sverigepremiär i september: Charlie och chokladfabriken.

Hon kommer att ingå i ensemblen i musikalen, som är baserad på Roald Dahls klassiker om den fattiga, godhjärtade och chokladälskande pojken som växer upp nära Willy Wonkas mystiska chokladfabrik.

undefined
Johanna Abenius har dansat mycket genom åren. I höst är hon med i Göteborgsoperans storsatsning Charlie och chokladfabriken.

Johanna Abenius berättar att det blir mycket dans för henne i musikalen, vilket hon ser fram emot. Repetitionerna börjar i juli.

– Då är det både stepp och tåspets som vi ska bemästra. Det blir spännande, säger hon.

– Jag tror att jag kommer att få specialträning på tåspets. Jag har tränat det lite grann, för balett är grunden i allt, men jag har aldrig gjort tåspets på scen.

Hon har dansat mycket i hela sin karriär.

– Det var egentligen dansen jag började med först, innan jag började sjunga också. Eftersom jag tyckte om båda två var det musikal som var grejen för att kunna göra alltihop. Som musikalartist får jag både sjunga, dansa och spela teater.

undefined
Linnéa Jonasson, Gösta Larsson och Johanna Abenius var några av de medverkande på trettondagskonserten i kyrkan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!