Butiken säljer skadade varor efter stora vattenläckan

Intersports källarlager är fortfarande inte återställt efter den omfattade vattenläcka som drabbade butiken i höstas. Två stora containrar fulla av varor skadades och nu säljs de ut.

"Vi kan inte använda vårt vanliga lager utan har fått bo tillfälligt där yta finns", säger Daniel Lindström, butikschef på Intersport i Vimmerby.

"Vi kan inte använda vårt vanliga lager utan har fått bo tillfälligt där yta finns", säger Daniel Lindström, butikschef på Intersport i Vimmerby.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2023-04-14 20:00

I höstas drabbades Intersport på Storgatan av en omfattande vattenläcka. Varor i butikens källarlager skadades när vatten och grus läckte in och butiken höll stängt en dag. Nu har butiken samlat ihop de skadade men säljbara varorna och ställt till med utförsäljning.

– Jag vet inte exakta volymer men det handlar om ett par stora containrar fulla av varor som blivit skadade, främst skor och kläder, säger butikschefen Daniel Lindström till Vimmerby Tidning.

Vad kan du säga om läckan i efterhand? 

– Skadorna på fastigheten var omfattande. Vi har skickat grejer till försäkringsmäklaren och jag har inte koll på exakta värden, det har vi lagt en våning upp medan vi sköter driften här. Den ekonomiska förlusten är inte kalkylerad än.

undefined
"Det har läckt från ett rör strax utanför Intersport, mitt på Storgatan. Nu har man grävt upp delar av gatan för att laga röret" sa Magnus Svahn vid räddningstjänsten samma dag som läckan inträffade.
undefined
VEMAB:s personal arbetade med vattenläckan på plats

Fortfarande pågår renovering efter läckan i källaren och Daniel Lindström hoppas att utrymmet ska vara återställt till midsommar. Händelsen har inneburit mycket extra arbete för de anställda i butiken. 

– Vi kan inte använda vårt vanliga lager utan har fått bo tillfälligt där yta finns, men det har inte påverkat sortimentet, säger han

Hur skadade är varorna som ni säljer ut nu?

– Vissa saker är inte skadade alls, de har blivit blöta och torkat. En del legat i grus och lera, så det finns ett spann som ju beror på hur nära grejerna var läckan.

Utförsäljningen har enligt butikschefen lockat många kunder och, tror han, bidrag till mer fart på stan under veckan.

undefined
"Vissa saker är inte skadade alls, de har blivit blöta och torkat. En del legat i grus och lera, så det finns ett spann som ju beror på hur nära grejerna var läckan", säger butikschefen om utförsäljningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!