De närmaste dagarna avgörs V-Tabs framtid

V-Tabs konkursförvaltare räknar med att det bara inom ett par dagar ska vara klart vem som tar över verksamheten.

Konkursförvaltare för V-Tab är advokat Jörgen Wistrand.

Konkursförvaltare för V-Tab är advokat Jörgen Wistrand.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-04-17 06:00

Det har nu gått omkring tre veckor sedan V-Tabs konkurs. Konkursförvaltaren utlovade då en snabb hantering.

– Inget är sålt ännu men vi arbetar med det. Vi befinner oss i en process där ett antal anbudsgivare ska komma in med anbud, säger konkursförvaltaren, advokat Jörgen Wistrand.

Tisdagen den 17 april var sista dagen att lämna in anbud på verksamheten. I alla fall var det tänkt så.

– Men vi accepterar två dagars förlängning för det fanns önskemål om det från anbudsgivare, säger han och lägger till att om det kommer ett bra anbud på fredag kan även det vara värt att titta på.

Han berättar att det handlar om en handfull seriösa bud för att driva vidare verksamhet men också köpare som vill köpa enstaka maskiner. Ett tryckeri har en mängd maskiner varav de största är tryckpressarna.

Av de anbud som kommit in är det ännu inte helt tydligt på vilka orter verksamheten är tänkt att fortsätta.

– Men diskussioner pågår. I övrigt kommenterar jag inga enskilda intressenter eller anbudsgivare, berättar Jörgen Wistrand.

Produktionen pågår som vanligt just nu.

– Vi har försökt att producera och leverera till de kunder som finns och det har varit relativt framgångsrikt. Sedan är det klart att är det konkurs så finns det inte möjlighet att ha drift som vanligt. Vi har en begränsad period under vilken man kan använda personalen under den statliga lönegarantin.

Försäljningen måste ske under april.

– Det är den här månaden som huvudsakligen är intressant och verksamheten behöver säljas för att kunderna inte ska försvinna. Det är löpande kunder som trycker magasin och tidskrifter och vi i konkursboet kan inte garantera verksamhet efter april, förklarar han.

Från maj måste nya ägare vara på plats.

– Jag hoppas det blir så sömlös övergång som möjligt och att vi har en försäljning inom en vecka från i dag, säger han på tisdagen.

Har några kunder lämnat?

– Jag vill inte ge kommentarer till det men det har förekommit diskussioner med några att flytta produktionen. Många kunder har uttryckt att de gärna vill fortsätta vara kunder och många har gjort uppoffringar och tagit risker när de avvaktat en lösning. De är lojala, ett tecken på att bolaget gjort något bra, och det är vi tacksamma för. Det har medfört att det här kan fungera, säger han.

Vimmerby Tidning har även sökt Thomas Eklund, klubbordförande för GS-facket på V-Tab i Vimmerby. Han meddelar att han inte har något mer att säga innan anbudsförfarandet är klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!