Efter förlusten: "Jag är förvånad"

Vad hände egentligen? Det frågade sig alla efter tisdagens seriepremiär. Dackarna var på väg mot en säker seger – men tappade allt i slutet.

Foto:

Vimmerby2018-05-08 21:53

Premiär. Sol. Storpublik. Det var upplagt för en riktig speedwayfest i Eskilstuna – när de förväntade topplagen Smederna och Dackarna möttes.

Och visst blev det en häftig kväll med många spännande heat.

I en av säsongens svåraste matcher visade Dackarna upp en imponerande spets. Eller vad sägs om nio heatsegrar av 15 möjliga.

På bortaplan. Mot mästarna.

Men det var en klen tröst för lagledaren Peter Karlsson och hans förare efter kvällens rysare. När allt skulle avgöras var Smederna bäst. De vann med 46-44 efter en galen avslutning.

Bara någon minut efter det sista heatet tog sig Peter Karlsson tid att prata med den samlade presskåren.

Han var besviken, så klart. Men ändå samlad.

– Det här trodde jag inte för en kvart sedan... jag är mest förvånad att vi inte vann. Det positiva är att vi trots allt gjorde en bra premiär. Det var det där sista som saknades.

Efter tolv körda heat ledde Dackarna med 40–32. Med andra ord hade de segern som i en liten ask.

– Vi kontrollerade ju matchen, konstaterar "PK".

I slutet visade Smederna varför de är regerande mästare. Efter 5–1 i det 13:e heatet fick hemmapubliken vittring. Av bara farten blev det 4–2 i heat 14.

– Jag trodde nog att vi skulle lösa det ändå, säger Peter Karlsson och rycker lite uppgivet på axlarna.

Greg Hancock, som hade imponerat stort under kvällen med fyra raka segrar, fick en dålig start i det 15:e heatet och hamnade efter tidigt. Istället var det Smedernas stjärnor Niels-Kristian Iversen och Fredrik Lindgren som vann före Maciej Janowski. Det utbröt vilda glädjescener i hemmalaget, samtidigt som Dackarna deppade.

Liksom Peter Karlsson var Greg Hancock på överraskande gott humör efter förlusten.

– Jag är lite sur just nu, men det är okej.

Hur upplevde du det sista heatet?

– Jag kom inte iväg som jag skulle. Före racet gjorde jag lite inställningar som uppenbarligen blev fel. Men, men. Det är bara att gå vidare. Laget gjorde det bra. Vi kommer bli bättre och bättre.

Spetsen har vi redan nämnt. Dackarnas stora problem den här kvällen var bredden. Nyförvärvet Hans Andersen hade en blytung premiär och stannade på två poäng. Det gick ännu tyngre för Joel Kling som bara tog en poäng.

I nästa vecka är det läge att ta revansch. Då väntar Lejonen hemma på G&B Arena.

Peter Karlsson och Joel Kling fick lämna Eskilstuna som förlorare.
Peter Karlsson och Joel Kling fick lämna Eskilstuna som förlorare.

Smederna–Dackarna 46-44

Poäng: Greg Hancock 12, Maciej Janowski 11, Patryk Dudek 8, Oliver Berntzon 6, Pawel Przedpelski 4, Hans Andersen 2, Joel Kling 1 Publik: 5 431
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!