Duo livesände: "Det var förfest i vardagsrum överallt"

Under lördagskvällen genomförde Vena- och Vimmerby-baserade bandet Per-Melkerz en konsert som livesändes i sociala medier. "Vi är väldigt förvånade över att det var sådan stor respons."

"Vi har ju inte spelat på ett tag så vi var ganska laddade för kvällen." berättar Per Solberg till höger i bild. Till vänster syns Melker Djurstedt. Bilden är en arkivbild.

"Vi har ju inte spelat på ett tag så vi var ganska laddade för kvällen." berättar Per Solberg till höger i bild. Till vänster syns Melker Djurstedt. Bilden är en arkivbild.

Foto: Sofie Olsson/arkiv

Vimmerby2020-04-26 12:02

Det säger Per Solberg, ena halvan av bandet som också består av Melker Djurstedt.

Konserten livesändes från företaget Live Audio Group of Swedens studio i Västervik.

– Vi tänkte väl att det blir en rolig sak för folk som inte kan gå ut på nöjen, men vi ville gärna göra något mer nu när man drar igång en sådan här apparat. Det är ändå en del tid som avsätts och arbete som görs inför en sådan här grej, säger Per Solberg.

Bandet bestämde sig för att samla in pengar till Barncancerfonden. I skrivande stund är det inte känt hur mycket pengar man lyckats samla in. 

– Den här pandemin är en sak och det finns de som lider väldigt hårt av den så klart, men det finns ju de som har stora bekymmer även när coronan har lagt sig. Då kände vi att barn brinner vi lite extra för, säger han.

Att spela utan en fysiskt närvarande publik, var annorlunda.

– Själva giget utan publik var ju väldigt speciellt. Vi gjorde väl ungefär nästan som vanligt. Det var ju bara det att man får ju inte den äkta livekänslan men folk kommenterade hela kvällen och var delaktiga på den vägen. Det kändes som att det var förfest i vardagsrum överallt, säger han.

Vid midnatt visade statistiken att det blivit 6500 visningar av konserten.

– Det är kul när folk sluter upp. Vi är ingenting utan publik, så de ska ha ett stort tack alla som kollade och var med under kvällen och som bidrog till att det blev så bra som det blev, avslutar Solberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!