Drygt elva miljoner investeras i ishallen

Kommunen investerar 11,2 miljoner kronor i ishallen nästa år. Det beslutade en enig kommunstyrelse på tisdagen.

Ishallen i Vimmerby rustas för drygt elva miljoner kronor nästa år.

Ishallen i Vimmerby rustas för drygt elva miljoner kronor nästa år.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-05-08 18:05

– Underhållet i hallen är eftersatt. Den håller heller inte måttet för seriespel på Vimmerby Hockeys nivå och vi ser att det finns ett stort hockeyintresse i Vimmerby. Därför vill vi göra investeringen för både de som vill spela ishockey och hockeypubliken, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Vimmerby Tidning kunde redan igår avslöja att huvudspåret var en investering på runt elva miljoner i en första etapp för att åtgärda de mest akuta behoven i ishallen.

– Det billigare alternativet har vi slopat. det ger inte alls samma resultat, och blir inte så mycket billigare i slutänden. Däremot avvaktar vi med etapp två som avser flera sittplatser och en renovering av omklädningsrummen till förstudien som ska göras om en multiarena blir klar, säger Helen Nilsson.

Första etappen handlar om en ny rink med rätt mått, en sarg och ett glas som lever upp till säkerhetskraven, plus en del kringkostnader för detta.

Investeringsramen är satt till 11,2 miljoner kronor.

– Vi tar det inom ramen för investeringsbudgeten för 2019. Sen återstår att se om vi lånar pengarna eller tar det av egna medel, säger Tomas Peterson.

Han säger att kommunstyrelsen har förankrat förslaget hos Vimmerby Hockey.

– De är nöjda med et här nu, och det finns signaler som talar för att hockeyförbundet kommer att medge dispens för en säsong till och det räcker ju, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!