Dödsfall i Gnagaredalen strax före söndagens tävling

Under söndagsmorgonen påträffades en död person i Gnagaredalen. Det bekräftar polisen. Men det finns ingen misstanke om brott.

Under söndagen fick polisen åka till Gnagaredalen med anledning av ett dödsfall. Det finns ingen misstanke om brott. Arkivbild.

Under söndagen fick polisen åka till Gnagaredalen med anledning av ett dödsfall. Det finns ingen misstanke om brott. Arkivbild.

Foto: Joachim Fredriksson

Vimmerby2023-10-08 20:08

Den här helgen har det varit en folkracetävling i Gnagagaredalen, som har pågått under både lördagen och söndagen.

Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning kom det blåljuspersonal till området under söndagsmorgonen och polisen bekräftar att det har varit ett dödsfall.

– Det kom in till oss 08.29. Vi har varit på platsen tillsammans med räddningstjänsten och ambulanssjukvård. Vi hanterar det som en avliden person utan misstanke om brott, säger en presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Kan du säga något om omständigheterna?

– Nej, inte alls, eftersom det inte finns någon brottsmisstanke. Det är ett sjukvårdsfall och därmed sjukdomssekretess.

Även Roger Karlsson, som är ordförande i Vimmerby MS, bekräftar att det påträffades en död person i Gnagaredalen under söndagsmorgonen. Personen var på området med anledning av helgens folkracetävlingar.

– Det var ingen förare eller funktionär, utan en person som var på plats för att titta. Personen andades inte på morgonen och då tillkallades ambulans och polis, säger Roger Karlsson.

Hur hanterade föreningen den situationen?

– Det var ju ambulans, räddningstjänst och polis som skötte det mesta. Vi var behjälpliga så gott vi kunde. Tävlingsledningen och domaren diskuterade fram och tillbaka hur man skulle göra med dagens tävling och till slut beslutade man att köra, men allting blev försenat. Vad gäller själva dödsfallet har vi inte fått mer information än någon annan.

När Vimmerby Tidning pratar med Roger Karlsson på söndagskvällen är han nedstämd.

– Det är tungt. Vi har aldrig varit med om det här tidigare, våra tankar är med de anhöriga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!