Det stjäls på hotellen i Vimmerby: "Märklig händelse "

Att gäster på hotell plockar ner något från rummen i resväskan är ingen hemlighet. Nu berättar hotellen i Vimmerby om de vanligaste sakerna som brukar försvinna.

På hotell förekommer det att gäster tar med sig saker hem från rummen. I Vimmerby har man lagt märke till några händelser.

På hotell förekommer det att gäster tar med sig saker hem från rummen. I Vimmerby har man lagt märke till några händelser.

Foto: Vimmerby Tidning

Vimmerby2023-06-28 11:50

På Vimmerby stadshotell är det toalettpapper och saker från minibaren som folk tar med sig när de ska checka ut. Men det är ett större föremål som sticker ut.

– Det konstigaste vi har blivit av med är en prydnadshäst från restaurangen som är stor och otymplig och inget man stoppar i handväskan, säger hotellchef Martina Andersson.

undefined
Hästen som blev stulen på stadshotellet i november 2022.

Händelsen inträffade i november förra året.

– Det var en märklig händelse och stöld.

Hur ofta förekommer det att saker försvinner?

– Vi upplever att det inte är jättemycket stölder hos oss.

undefined
Anneli Rimås på Björkbacken och Karaktärshotellet

Elin Axelsson på Hotell Ronja berättar att under hennes fyra år har det förekommit stölder. Man fick bland annat stoppa en familj.

– För ett par somrar sedan ertappade vi en familj som hade packat ner våra gigantiska sovkuddar och två täcken i sitt bagage. Men de fick snällt lämna tillbaka det. Det som är normalt att hamna i resväskan hem är fjärrkontrollen till TV:n, vad man nu ska med den till hemma, säger hon.

undefined
Elin Axelsson på Hotell Ronja.

På Björkbackens karaktärshotell i Vimmerby har det hänt att saker försvinner från deras rum när gästerna har checkat ut. 

– Det är någon fjärrkontroll som har hamnat i väskan men den har sedan skickats tillbaka. Annars är det mindre handdukar som har försvunnit. Det är skönt att det inte är något problem för oss och vi är tacksamma att det inte inträffar så många stölder hos oss, säger Björkbackens VD Anneli Rimås. 

Vimmerby stadshotell.
Vimmerby stadshotell.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!