Denise reagerade på sopkaos vid Folkets park

Ett dumpat möblemang och en massa äckel och kladd, det möttes Denise Irehag av på återvinningsstationen. "Man blir inte direkt så taggad på att källsortera", säger hon.

"Det blir dubbla budskap, vi ska tänka på miljön men andra har inte tillräcklig kunskap eller bryr sig inte", säger Denise Irehag.

"Det blir dubbla budskap, vi ska tänka på miljön men andra har inte tillräcklig kunskap eller bryr sig inte", säger Denise Irehag.

Foto: Denise Irehag

Vimmerby2022-10-05 06:00

När Denise Irehag gick till återvinningsstationen vid Folkets park i Vimmerby för att källsortera tillsammans med sin son på söndagen gjorde hon en otrevlig upptäck.

– Det var tråkigt att komma dit, det var både fullt av möbler och kladdigt och äckligt runtomkring. Man blir inte så taggad på att källsortera när det ser ut sådär, säger hon till Vimmerby Tidning.

Denise Irehag har även tidigare upplevt oreda och skräp utanför containrarna på samma återvinningsstation men säger att det hon såg på söndagen var värre än det varit tidigare.

– Jag tycker inte att man åker och slänger möbler sådär bara, det gör man inte. Min magkänsla är att kommunen inte gör jättemycket åt det heller, säger hon. 

undefined
"Det var tråkigt att komma dit, det var både fullt av möbler och kladdigt och äckligt runtomkring", säger Denise Irehag.

Det är inte första gången Vimmerby Tidning skriver om oredan på återvinningsstationer där det slängts sådant som inte ska vara där. 

– Jag vet inte hur man ska gå till väga för att det ska bli bättre, man kanske behöver man öka öppettiderna på den stora stationen, säger Denise Irehag.

32-åringen säger att hon försöker uppmuntra sin son till att göra rätt för sig men att det inte är så enkelt när övriga vuxna inte tar sitt ansvar.

– När man kommer till källsorteringen och sonen frågar varför det står en massa möbler överallt, som han vet inte ska vara där, då får man försöka förklara det. Det blir dubbla budskap, vi ska tänka på miljön men andra har inte tillräcklig kunskap eller bryr sig inte, säger Denise Irehag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!