400 deltagare i 21 dagars träningsutmaning online

Malin och Annica har dragit igång utmaningen – sju minuters träning i 21 dagar med fyra hundra deltagare från bland annat Vimmerby.

Malin Hammarborg, 58, och Annica Gustafsson, 54, drivs av att ge träningsklasser ideellt.

Malin Hammarborg, 58, och Annica Gustafsson, 54, drivs av att ge träningsklasser ideellt.

Foto: Privat

Vimmerby2022-01-05 08:00

Malin Hammarborg har tidigare reflekterat över att många inte har tid att träna en timme vid varje tillfälle och att flera väljer att inte börja gå på gym på grund av rädslan att andra deltagare ska se dem "otränade". I slutet av april 2020 började hon därför ge korta träningspass online, i samband med att pandemin blev ett faktum. I över 600 dagar har hon lagt upp träningsvideos om sju minuter och vännen Annica Gustafsson anslöt sig året efter.

Den tredje januari i år startade de en ny sluten grupp på sociala medier där de lägger upp träningsvideos varje dag i 21 dagar som en nyårsutmaning. Hittills har över 400 personer anslutit sig varav ett trettiotal bor i Vimmerby och flera i Mariannelund.

– Jag vet att många tänker att sju minuter inte gör så stor skillnad men vi har tidigare fått höra från deltagare som aldrig tränat tidigare att de plötsligt får större rörlighet, säger Malin.

undefined
Vanligtvis ger de klasser i tabata i Nässjö och deltar i olika idrottsevenemang på sin fritid.

Utmaningen om 21 dagar grundar sig i den allmänna bilden att det tar så lång tid att skapa en ny vana, berättar Malin.

– Tanken är att de ska känna att de blir starkare för var vecka. Första veckan är ganska lugn och sen blir det lite tuffare vecka två och tre, säger hon.

Deltagarna är mellan 16 till 79 år. En utmaning är att hjälpa äldre att komma åt träningen digitalt.

– Det som driver oss är responsen och att folk skriver i gruppen eller till oss direkt. I gruppen känner de att de får en kompis att träna med, säger Malin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!