Ett år med företaget i Vimmerby

Nära ett år har gått sedan Malin och Fredrik Starenflykt förverkligade drömmen och startade eget företag i Vimmerby. Nu satsar de vidare och har flera event planerade. "Utifrån världsläget har det gått över förväntan. Framåt är det mycket på gång", berättar Malin Starenflykt.

"Vi har valt att smyga igång företaget eftersom det bara är jag som jobbar med det på heltid. Det har varit fokus på att vi ska göra de saker vi brinner för och tycker om istället för att jaga resultat. Året har gått galet snabbt", berättar Malin Starenflykt som i juni 2022 startade upp Starlings Arkitekt, Event & Projektledning AB tillsammans med Fredrik Starenfykt.

"Vi har valt att smyga igång företaget eftersom det bara är jag som jobbar med det på heltid. Det har varit fokus på att vi ska göra de saker vi brinner för och tycker om istället för att jaga resultat. Året har gått galet snabbt", berättar Malin Starenflykt som i juni 2022 startade upp Starlings Arkitekt, Event & Projektledning AB tillsammans med Fredrik Starenfykt.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2023-05-08 16:15

I juni firar Starlings Arkitekt, Event & Projektledning AB ett år. Företaget har sedan starten haft två huvudfokus, det ena på arkitektur och projektledning och det andra på event inom fiske och natur. 

– Vi ville göra det vi älskar och samlade det i två delar. I de här tiderna känns det också viktigt att ha många ben att stå på. Ingen av oss förväntade oss att plötslig hamna i en lågkonjunktur, berättar Malin Starenflykt.

Hur har första året gått? 

 – Man är alltid nervös och orolig när man ska ta steget från en trygg anställning till att ha eget. Men jag tycker vi kan vara nöjda med året. Det har gått ruskigt snabbt och varit så roligt. Speciellt alla möten som vi fått vara med om genom företagandet. Man träffar så mycket fina människor.

undefined
"Nu har vi möjlighet att erbjuda hela processen från projektledning, till ritningar till kontrollansvar under byggtid", berättar Malin Starenflykt som sedan några veckor är certifierad som kontrollansvarig.

Malin Starenflykt beskriver det som att företaget smögs igång. Men redan efter bara några månader var arkitektdelen igång och flera event genomförda. Bland annat startade de sommarlovsfiske vid Krön och arrangerade höstmässa i Källängsparken.

Vad har största utmaningen varit?

– Att få lära sig saker den hårda vägen, som att man inte kan lita på alla tyvärr. Det är en del i företagsresan och en lärdom att ta med sig. Framåt är det världsläget som känns läskigast. Att inte veta. Samtidigt måste det vända någon gång. Det kan inte bara vara nattsvart.

Vad är visionen nu inför år två?

– Vi vill komma ut mer och på fler ställen. Träffa fler härliga människor och ha fler samarbeten. Jag tänker också att vi ska komma ut mer och visa att vi är ett fullvärdigt arkitektkontor i lilla Vimmerby. Sedan några veckor är jag även certifierad som kontrollansvarig. På eventsidan finns det mycket idéer. Det gäller bara att få tiden att räcka till.

undefined
Flera event är redan planerade. Bland annat kommer sommarlovsfisket tillbaka den 19 juni för barn födda 2009-2014. "Tanken är att barnen ska få upptäcka djur- och naturliv. Vi har lagt upp datumet för att kolla av intresse, skulle det vara att det är ett stort intresse kan vi säkert erbjuda fler tillfällen", säger Malin Starenflykt.

Vad har ni planerat framåt?

– Sommarlovsfisket kommer tillbaka. 19 juni kör vi igång med det. Det blir som förra året både för barn i kommunen och turister. Sedan blir det mässa i Källängsparken den 2 september. I år blir det ännu mer outdoor-tema med allt som har att göra med natur, utematlagning och utrustning. Utöver det kör vi fisketävlingen vi brukar ha men med nytt koncept. Det blir i år tre tillfällen, i maj, juli och september.  Till skillnad mot förr hålls sjöarna hemliga så att det inte går att åka och träna innan.

undefined
Den 2 september anordnas höstmässa i Källängsparken. "Vi vet redan nu att det är flera nya företagare som kommer vara med, vi sålde en fjärdedel av platserna redan första dygnet. Så vi hoppas att den kommer bli snäppet bättre än förra året", berättar Malin Starenflykt.
undefined
Starlings kommer under vår och sommar bland annat att medverka på Upptäckardagen, Bullerbydagen och Djursdaladagen. Bild från förra årets sommarlovsfiske.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!