De köpte Vimmerbys dyraste pepparkakshus

Nu är Pepparkaksborgen såld. Den lokala mäklarfirmans lite udda budgivning går till välgörenhet och i år går pengarna till en lokal förening.

När budgivningen avslutades på tisdagseftermiddagen stod det klart att årets välgörenhets-pepparkakshus får samma köpare som förra årets motsvarighet.

När budgivningen avslutades på tisdagseftermiddagen stod det klart att årets välgörenhets-pepparkakshus får samma köpare som förra årets motsvarighet.

Foto: Fastighetsbyrån

Vimmerby2022-12-20 16:30

När budgivningen avslutades på tisdagen var det vinnande budet 8 000 kronor.

– Det blev Vimmerby Sparbank som tog hem det igen, för andra året. Det är jätteroligt, säger Magnus Boberg, mäklare på Fastighetsbyrån.

Pepparkakshus för välgörenhet har blivit lite av en tradition och som tidigare dubblar mäklarfirman det vinnande budet. I år går hela summan på 16 000 kronor till föreningen Majblomman

– Fastighetsbyrån samarbetar med Bris, SOS barnbyar och Sveriges Stadsmissioner och där har vi haft fokus. I år ville vi att pengarna skulle stanna lokalt och vi tycker att Majblomman gör ett bra jobb som gör nytta för många barn och ungdomar, säger Magnus Boberg.

Pepparkaksborgen är byggd av Evelina Larsson, som även byggde förra årets  Villa Pepparkakekulla. "En liten hyllning till allas vår Astrid Lindgren kan skönjas då viss inspiration är tagen från Törnrosdalen", skrev Fastighetsbyrån i annonsen.
Pepparkaksborgen är byggd av Evelina Larsson, som även byggde förra årets Villa Pepparkakekulla. "En liten hyllning till allas vår Astrid Lindgren kan skönjas då viss inspiration är tagen från Törnrosdalen", skrev Fastighetsbyrån i annonsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!