De har minst öppet på kvällar och helger

Återvinningscentralen i Vimmerby kommun har minst öppettid på kvällar och helger bland länets kommuner. Men det finns inga planer på att utöka öppettiderna, enligt renhållningschefen Daniel Johansson.

Återvinningscentralen i Vimmerby har minst öppet i länet utanför kontorstid. Samtidigt ger användarna ett mycket högt betyg för tillgängligheten.

Återvinningscentralen i Vimmerby har minst öppet i länet utanför kontorstid. Samtidigt ger användarna ett mycket högt betyg för tillgängligheten.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-12-03 19:07

Återvinningscentralen i Vimmerby har öppet fem timmar i snitt per vecka utanför ordinarie kontorstid. Det är lägst av alla kommuner i länet som redovisat öppettider, enligt statistik från Avfall Sverige som Nyhetsbyrån Siren har hämtat från Kolada.

– Vi har kvällsöppet på måndagar och fyra timmar varannan lördag. Det ger i snitt fem timmar öppet utanför kontorstid per vecka. I en kundundersökning vi genomförde under hösten fick tillgängligheten väldigt högt betyg, 4,36 på en femgradig skala. Så just nu ser vi inget behov att förändra våra öppettider, men om vi märker ett större behov kan vi komma att titta på möjligheten att förändra öppettiderna, säger Daniel Johansson.

De fyra största kommunerna i länet har öppet i snitt 26 timmar utanför kontorstid i veckan. Mest öppet i landet har en station i Uppsala med 38 timmar.

Statistiken gäller hur många timmar per vecka som kommunens största återvinningscentral har öppet på helger samt efter klockan 16 på vardagar. Hultsfred och Högsby har inte redovisat några uppgifter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!