Fiket ordnade loppis för damer

Anna Rixman älskar loppis men tycker att det mest är barnloppisar. Därför testade hon med att anordna Green Fikas första damloppis på söndagen.

Amanda Axelsson, Södra Vi med systern Angelica Gunnarsson, Gullringen som har Amandas dotter Vera Axelsson i famnen.

Amanda Axelsson, Södra Vi med systern Angelica Gunnarsson, Gullringen som har Amandas dotter Vera Axelsson i famnen.

Foto: Anders J Andersson

Vimmerby2023-11-12 18:00

På hörnet mitt emot Rådhuset ligger Green Fika. Egentligen är det en perfekt lokal för ett fik. Det är många skrymslen och vrår och till och med ett källarutrymme med riktiga stenväggar.

Bas för verksamheten är Anna Rixman.

– Jag vill att caféet ska vara en plats där det händer saker också inte bara att man kommer hit och fikar. Jag älskar loppis själv men tycker det saknas en loppis med fokus på damkläder.

När Boston lade ned sin affär i Vimmerby uppstod ett stort tomrum för second-hand menar hon.

Hon har marknadsfört evenemanget på sociala medier och genom att sätta upp lappar på biblioteket och på andra ställen på stan. Anna Rixman räknar med att ett tiotal utställare kommer. När Vimmerby Tidning är på plats har sju-åtta stycken redan packat upp sina grejor, mest kläder och skor men också lite annat.

Green Fika tar inte ut någon avgift för de som säljer. Kanske är det någon som passar på att fika samtidigt, tänker hon.

Annas dotter Mika har en kompis som heter Lovis Nestor. När Lovis fick höra talas om att det skulle bli damloppis på Green Fika ville hon också komma och sälja.

– Då tänkte jag att då kunde jag också göra det, berättar Mika Rixman.

De har tagit med sig en massa leksaker som de försöker sätta upp, de har även hjälp av Lovis lillasyster Milles. Men ett plåster på en nallebjörn sitter som berg och vill inte släppa i första taget.

Pirjo Jerndahl kommer från Vimmerby och är en av utställarna.

– Jag har lite kläder och skor med mig. Jag har hur mycket som helst men fick bara med mig en flyttlåda. Jag hoppas det går bra för alla i dag, säger hon.

Angelica Gunnarsson från Gullringen tycker det finns mycket att välja på. Hon är på loppisen för att handla tillsammans med sin syster Amanda Axelsson och systerdottern Vera Axelsson från Södra Vi.

Linnéa Nestor, känd från kulturskolan, har med sig kläder och annat att sälja. Kunderna får själva sätta priset.

– Jag handlar bara på loppis eller second hand, berättar hon.

Så du köper inga nya plagg alls?

– Jag köper väl nya trosor och så ett plagg förra året. Jag mår lite illa när jag går in i en affär med nya kläder, det finns så mycket på den här planeten som slängs.

Hon menar att det inte finns någon logik i att inte handla på second hand.

– Jag ska försöka handla mindre också, även på second hand. De flesta har så mycket hemma ändå, säger hon.

Systrarna Lovis och Milles Nestor samt kompisen Mika Rixman passade på att sälja egna grejor när det var damloppis. Ett plåster på en nalle var svårt att få loss när de ställde iordning grejorna.
Systrarna Lovis och Milles Nestor samt kompisen Mika Rixman passade på att sälja egna grejor när det var damloppis. Ett plåster på en nalle var svårt att få loss när de ställde iordning grejorna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!