Då öppnar nya restaurangen i Vimmerby

Nästa vecka startar Magnus Johansson sin restaurang "Storgatan 52" i Vimmerby. "Det är en knepig ekvation i dessa tider, men jag tror att det ska gå", säger han.

På onsdag öppnar Storgatan 52 i lokalen där Smak By Simon höll till tidigare.

På onsdag öppnar Storgatan 52 i lokalen där Smak By Simon höll till tidigare.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-08-22 20:00

Restaurangbranschen har drabbats hårt i coronatider. I somras valde tidigare ägare till restaurang i lokalen på Storgatan i Vimmerby, att slå igen.

Konkursboet köptes upp av Magnus Johansson som kommer att öppna upp i samma lokal på onsdag under namnet Storgatan 52.

– Vi har jobbat intensivt den senaste tiden med att rensa ur köket och göra i ordning lokalen. Gästerna kommer att känna igen sig då inredningen är den samma, men vi har valt att möblera om lite, säger Magnus Johansson.

– När jag kontaktade Socialförvaltningen angående alkoholtillståndet var först beskedet att det skulle tas upp på nästa möte i slutet av september. Sedan löste handläggaren ett tillfälligt tillstånd så att vi kan dra igång redan nästa vecka.

Rekrytering av personal pågår för närvarande, och den nya ägaren Magnus Johansson tror att det kommer krävas minst tre heltidsanställda i verksamheten.

– Jag jobbar till vardags som trafikledare i Stockholm men kommer att vara tjänstledig framöver och lägga mycket tid på att vara i Vimmerby och laga mat, säger han.

Hur ser du på att öppna en ny verksamhet i tider som dessa?

– Det kommer att bli en knepig ekvation, men jag tror den ska gå ihop. Kan vi omsätta runt tre miljoner kronor är jag nöjd. Jag tror det är lättare att driva restaurang på landsbygden jämfört med storstan som läget är nu, säger Magnus Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!