Au2mate i Vimmerby har växt ur sin lokal

Det går minst sagt undan för företaget Au2mate. Man har anställt flera nya medarbetare och nyligen mer än dubblade man kontorets storlek i och med en flytt. "Vi har mycket att göra", säger Jonas Rotebäck.

Au2mate har haft sitt kontor i gamla banken vid Stora Torget sedan 2018 men nu flyttat till de mer än dubbelt så stora lokalerna på nedre plan.

Au2mate har haft sitt kontor i gamla banken vid Stora Torget sedan 2018 men nu flyttat till de mer än dubbelt så stora lokalerna på nedre plan.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-03-02 07:00

I höstas skrev Vimmerby Tidning om att storföretaget Bitus AB, ett dotterbolag till Bergs Timber, lämnade sina centrala lokaler vid Rådhustorget i Vimmerby. De stora lokalerna i markplan på adressen Stora Torget 3 behövde dock inte stå tomma särskilt länge för nu har Au2mate, som jobbar med tekniska lösningar inom industrin flyttat in.

– Det stämmer! Vi har faktiskt redan flyttat in och det gjorde vi för ungefär en månad sedan, säger Jonas Rotebäck, teknisk chef på Au2mate, till Vimmerby Tidning. 

undefined
Det är ett gynnsamt läge för Au2mate i Vimmerby, som hoppas kunna öka personalstyrkan till totalt 13 personer under året. Från vänster: Jonas Rotebäck, teknisk chef, och Emil Forstner, säljchef.

Företaget har under de senaste åren växt i rask takt och den här gången flyttade man bara nerför trappan eftersom man tidigare haft kontor i övervåningen i samma fastighet. Den nya lokalen är mer dubbelt så stor som den som företaget tidigare satt i och enligt Jonas Rotebäck innebär flytten till nedre plan en rejäl satsning för företaget.

– När lokalen blev ledig så tog vi över den direkt och flyttade ner. I den gamla lokalen var alla kontorsplatser upptagna och vi hade inte plats att anställa fler, då hade vi fått trolla fram platser. Lokalen hade blivit för liten, helt enkelt, säger han.

Har ni anställt nya medarbetare sedan flytten?

– Ja, bara i februari har vi anställt två och vi kommer nog att behöva fler. Nu är vi totalt tolv stycken och vi har som mål att växa till 13 under året. Det rör på sig, det gör det, och vi har mycket att göra en lång period framåt, säger Jonas Rotebäck.

undefined
Au2mate huserar nu mera på bottenplan i fastigheten vid Rådhustorget i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!