Sara tar plats på mäktig lista: "Otroligt stolt"

Sara Green, 33 år, från Vimmerby är en av Sveriges största talanger inom dagligvaruhandeln.

Sara Green har varit butikschef i både Hultsfred och Vimmerby. Sen några månader tillbaka jobbar hon i Oskarshamn.

Sara Green har varit butikschef i både Hultsfred och Vimmerby. Sen några månader tillbaka jobbar hon i Oskarshamn.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-03-28 08:22

Det är branschtidningen Dagligvarunytt som har listat 68 talanger under 35 år. Sara Green, som numera är butikschef på Coop Flanaden i Oskarshamn, är ett av namnen som lyfts upp.

Hon beskrivs som en driven och engagerad chef – som har varit en stark ledare i samband med två butiksnedläggningar (Netto/Coop i Hultsfred och Coop i Vimmerby).

– Det spelar ingen roll om jag går igenom en nedläggning, eller om det är start i en ny butik. Jag gör alltid mitt bästa och låter positiviteten genomsyra den jag är. Det är kul att det uppmärksammas på det här sättet. Det känns verkligen jättebra. Jag är otroligt stolt, säger Sara Green till Vimmerby Tidning.

Hon har jobbat som butikschef under större delen av sitt yrkesliv.

– Ja, det är nog tolv år nu. Jag började på Netto i Hultsfred, där jag gick från butiksanställd till butikschef. Det kan ju vara tufft när man är så ung. Men jag hade en otroligt bra personalgrupp som respekterade mig. Därefter har jag jobbat i Vimmerby och Oskarshamn.

Hur har du utvecklats som chef genom åren?

– Oj, det är nog jättestor skillnad. Man lär sig hela tiden nya saker, inte minst om sitt ledarskap. Jag vill alltid engagera alla mina medarbetare och det har man fått lära sig genom åren hur man gör på bästa sätt. Motgångarna har också varit lärorika. Oavsett om det handlar om ett litet problem på jobbet, eller om det är ett avsked när en butik stängs. 

Finns det något du behöver bli bättre på?

– Utvecklingen stannar aldrig. Det gäller både för mig själv och mina medarbetare. Och det är väl där jag försöker lägga mycket kraft, att vi ständigt ska utvecklas och bli bättre på det vi redan gör bra.

Mellan oktober 2022 och januari 2024 var Sara Green butikschef på Coop Fiskaregatan i Vimmerby. Därefter värvades hon till Coop Flanaden i Oskarshamn, som beskrivs som den lokala Coop-föreningens flaggskepp.

Hur har den första tiden på nya jobbet varit?

– Bra, mycket bra. Det är fantastiskt roligt att jobba här. Det är en stor och fin butik, där det finns mycket möjligheter. Det är en härlig utmaning.

När Vimmerby Tidning pratar med Sara Green är det full fart i butiken inför påskfirandet.

– Det är en viktig vecka för alla matbutiker. Vi jobbar hårt med att marknadsföra oss på sociala medier med olika happenings, det är något som jag har satsat extra mycket på sen starten. Det finns andra planer också. Men vi tar en sak i taget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!