Skolstarten – viktig tid för Vimmerbys butiker

Pennor, block och nya skor. Inför skolstarten är det mycket att tänka på. Butikerna i Vimmerby förbereder sig inför terminsstart.

Även ryggsäckar är något som många barn vill ha ny när de börjar skolan igen inför sommaren.

Även ryggsäckar är något som många barn vill ha ny när de börjar skolan igen inför sommaren.

Foto: Ida Carlwe

Vimmerby2021-08-10 08:09

Nu är det inte långt kvar tills skola och förskola drar igång för terminen. Inför skolstart är det mycket att tänka på när det kommer till kläder och skolmaterial för att barnen ska vara rätt utrustade inför skolstart. För butikerna i Vimmerby är skolstarten en viktig del av försäljningen. 

– Skolstarten är jätteviktigt. Det märks skillnad när skolan startar, vi får mer kunder och så, det är lika stort för barnen som för oss det här, säger Anders Lindh på Intersport.

I sportbutiken står de fortfarande i startgroparna med att dra igång allt inför skolstart. För dem är det främst skor, ryggsäckar och stövlar som går åt.

– Skor säljs det väldigt mycket av, många barn har vuxit ur sina skor över sommaren och då behöver de nya skor inför skolan, säger Thilda Kennmark på Intersport.

undefined
Även ryggsäckar är något som många barn vill ha ny när de börjar skolan igen inför sommaren.

Men även vanliga kläder är något som många barn ser fram emot att få nya inför hösten.

– Det är nästan lika viktigt som skolavslutningen, då vill man vara finklädd och när skolan börjar igen vill man ha något nytt, säger Anders Lindh.

Vimmerby Bokhandel, som bytte ägare under förra hösten, ser fram emot att få vara med under skolstartshandeln i år. Eftersom de nuvarande ägarna tog över butiken i oktober missade de precis skolstartsförsäljningen och gick rakt in i försäljningen av kalendrar och almanackor. 

– Det ska bli kul att se att det drar igång med försäljning på block och pennor, det är lite nytt för oss, säger Lotta Daniels på Vimmerby Bokhandel.

Men även om de fortfarande är inne i sommarförsäljningen och säljer mycket vykort och utländska frimärken märker de att det är allt fler som kommer för att köpa de klassiska sakerna som är bra att ha inför en skolstart.

– Vi har märkt redan nu att det säljer mer block och pennor än vad det gör vanligtvis, säger Lotta Daniels.

undefined
Lotta Daniels på Vimmerby Bokhandel ser fram emot att få vara med i försäljningen inför skolstart för första gången.

Lotta Carlsson har jobbat på bokhandeln lite längre än Lotta Daniels och ser även hon fram emot skolstartsförsäljningen och menar att det burkar vara lagom att plocka fram allt inför skolstart i början av augusti för att vara förbereda inför att barn och ungdomar droppar in för att köpa det dem behöver.

– Man brukar märka vilken vecka skolorna drar igång, då blir det blir ganska intensivt, då kommer det ofta in elevgrupper från högstadiet och gymnasiet, då har de fått koll på vad de behöver ha och ska handla block och pennor tillsammans, så vi hoppas det blir så även i år, säger Lotta Carlsson.

undefined
Lotta Carlsson har förberett med block och kalendrar som kan vara bra att ha när terminen drar igång.
Thilda Kennmark på Intersport menar att stövlar och skor är det som allra flest barn behöver inför skolstarten.
Thilda Kennmark på Intersport menar att stövlar och skor är det som allra flest barn behöver inför skolstarten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!