Bröt sig in på avspärrad brandplats

Efter att polisen spärrat av brandplatsen bröt sig någon in i den branddrabbade lägenheten i Vimmerby. Både branden och inbrottet är ännu en gåta för polisen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2018-09-27 17:46

Strax efter klockan 01 natten till lördagen den 15 september larmades räddningstjänsten till en bostadsbrand på Köpmansgatan i Vimmerby. En lägenhet på tredje våningen eldhärjades och räddningstjänsten tvingades evakuera boende i fastigheten. Paret som befann sig i lägenheten tog sig också ut oskadda. Rökdykare släckte ner branden som tros ha börjat i en säng.

Polisen upprättade en anmälan om misstänkt mordbrand, eftersom branden kan vara anlagd eller börjar genom olyckshändelse. Utredningen pågår fortfarande.

Brandplatsen spärrades också av i väntan på en teknisk undersökning. Men efter att polis och brandkår lämnat platsen bröt sig någon in i bostaden trots polisens avspärrning.

– De har brutit upp en lägenhetsdörr. Vi bytte låset på grund av avspärrningen, bekräftar Robert Loeffel vid polisen.

Inbrottet skedde mellan klockan 04 och 08.30-tiden samma natt som branden.

Det är oklart om det finns samband mellan branden och inbrottet. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet som rubriceras överträdelse av myndighetsförbud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!