"Blir ett högt hus med många lägenheter"

Projektet att få till en byggnation av bostäder vid gamla Sibyllaparkeringen (kvarteret Kiosken) har tagit nästa steg och gått in i en mer intensiv fas. Ett externt företag vill bygga olika boendeformer på området.

Här vill ett externt företag bygga upp mot 60 lägenheter.

Här vill ett externt företag bygga upp mot 60 lägenheter.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-06-28 06:00

Kvarteret Kiosken i centrala Vimmerby består i dag av parkeringsplatser och en grusplan, sedan den gamla Sibyllakiosken flyttade till ny lokal på andra sidan gatan för några år sedan. Men snart kan det komma att ändras. Kommunen har nyligen haft ett möte med ett externt byggföretag som vill bygga upp mot 60 lägenheter och med olika typer av boendeformer på den aktuella marken.

– Vi har fått en presentation och vi tycker det låter intressant. Nu väntar vi på ytterligare ett möte och inför det har vi från kommunen skickat några frågor som vi vill ha svar på. Annars tänker vi att det ser positivt ut från båda håll just nu, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S) om mötet.

I grannkvarteret Stören bygger ett externt företag just nu bostadsrättshus med ett 30-tal lägenheter. Även i kvarteret Uven lite längre bort finns avsikter att bygga omkring 30 lägenheter. Men företaget som är intresserade av Kiosken vill i dagsläget alltså bygga nästan dubbelt så stort.

– Det blir ett ganska högt hus med många lägenheter i så fall om allt går i lås, säger Helen Nilsson och berättar att det inte är klart hur många våningar som kan bli aktuellt.

-– Men där förs det diskussioner.

Nilsson säger att det rör sig om ett externt företag som vill bygga på markområdet. Men vilket företag det är är ännu oklart.

– Vi kan inte gå ut med några detaljer ännu eftersom inget är klart.

Planen just nu är dock att bygga lägenheter och det rör sig om både hyres- och bostadsrätter men kanske också boendeformer för äldre. Så sent som i veckan höll pensionärsrådet möte med Moderaterna i Vimmerby och där diskuterades just behovet av fler lägenheter för äldre som var en dominerande fråga.

– Vi har diskuterat en kombination av olika saker och då pratar vi bostadsrätter och eventuellt hyreslägenheter. Till viss del även så kallade tillgängliga lägenheter, exempelvis för äldre eller rörelsehindrade personer, säger Helen Nilsson.

Hur långt fram är ni i projektet?

– Vi för diskussioner och det ser positivt ut. Och först när vi har kommit så pass långt att båda parter vill och alla frågor är utredda, kan det bli aktuellt med exempelvis markanvisningsavtal.

– Nu går många på ledighet så nästa möte blir efter det och jag kan tänka mig att det blir i början av augusti.

Hur stort är intresset från aktörens sida?

– Jag tror att de är angelägna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!