Vittnet berättar: Bilisten körde på fel sida vägen

Under tisdagen skedde en olycka på riksvägen mellan Vimmerby och Frödinge. Ett vittne berättar att han innan olycka tvingats väja för bilen, som körde på fel sida av vägen. "Jag panikbromsade och vek åt sidan så mycket som det gick. Tänkte nu går det åt helvete."

En personbil körde in i mitträcket på tisdagsmorgonen. Ett vittnet berättar att han innan olyckan möte bilisten som körde på fel sida av vägen. "Det var ingen rolig morgon. Jag fick panikbromsa och väja."

En personbil körde in i mitträcket på tisdagsmorgonen. Ett vittnet berättar att han innan olyckan möte bilisten som körde på fel sida av vägen. "Det var ingen rolig morgon. Jag fick panikbromsa och väja."

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-12-20 20:00

På tisdagsmorgonen skedde en singelolycka på väg 40 i höjd med Långbrössle. En bil körde in i mitträcket och orsakade stopp i trafiken. Bilisten, en man i 90-årsåldern, fick sitt körkort omhändertaget på plats av polis och är misstänkt för vårdslöshet i trafik. 

Ett vittne som kom körande från Västervikshållet berättar för Vimmerby Tidning att det hela kunde ha slutat mycket värre. Han mötte bilisten innan olyckan.

– Jag blev skapligt snopen på morgonen. Jag mötte bilen redan vid infarten till Nossen, på den enfiliga sidan. Vägen svänger lite där så först uppfattade jag inte att bilen var på fel sida. Det är ju en 100-väg så jag fick riktigt panikbromsa och väja. Det hade kunnat smälla ordentligt. 

undefined
"Det gick inte så fort för personen men jag tyckte knappt att den bromsade. Jag såg inga bromsljus i backspegeln heller när han mötte de andra. Det kom sju- åtta bilar efter mig", berättar ett vittne till Vimmerby tidning.

Anledningen till att det inte small var enligt vittnet bilistens hastighet. 

– Det kändes som att han körde 50-60 kilometer/timmen. Annars hade jag nog inte hunnit bromsa. 

Bilisten gjorde ingen ansatts att komma på rätt sida av vägen?

– Det är svårt att göra det där. Den bara körde åt sidan för det är lite bredare där. Sedan fortsatte den bilen bort och då såg jag att det kom fler bilar. Jag tänkte "vad ska jag göra? Ska jag försöka vända och larma?". Men jag såg att bilarna som kom lyckades bromsa, det var 7-8 stycken. Jag vet inte om de såg mina varningsblinkers, för när man panikbromsar med nya bilar går de igång direkt. 

undefined
Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till olyckan som skedde mellan Vimmerby och Frödinge.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!