Bion i Vimmerby prisas – tilldelas diplom

Vimmerby bio får en fin start på sommaren. Det står nu klart att man tilldelas årets Bevara Vimmerbys byggnadsvårdsdiplom.

Vimmerby Bio tilldelas Bevara Vimmerbys byggnadsvårdsdiplom.

Vimmerby Bio tilldelas Bevara Vimmerbys byggnadsvårdsdiplom.

Foto: Magdalena Prevéus/Victoria Otternäs

Vimmerby2023-05-25 13:12

Tina Karlsson och Mikael Bengtsson på Lagan Biografer AB har snart ägt bion i Vimmerby i ett år och efter pandemiåren har det börjat öppna upp sig ännu mer och biobesökarna återvänder.

Nu prisas Vimmerby bio och den 7 juni kommer man att få ta emot Bevara Vimmerbys byggnadsvårdsdiplom. Så här lyder motiveringen:

"En stad utan biograf är inte en hel stad. Glädjen blev därför stor när Tina Karlsson och Mikael Bengtsson år 2022 övertog ansvaret för den nedläggningshotade biografen. Med mod och framåtanda driver de Grand & Terrassen med planer att ytterligare utveckla verksamheten. Hela Vimmerby står bakom paret och önskar en välförtjänt framgång för deras initiativ till att bevara en kulturinstitution".

Mikael Bengtsson är väldigt glad att han och Tina som är nya i bygden tilldelas ett sådant här diplom.

– Det är jättehedrande måste jag säga och det är en ära. Det känns som att det är ett bevis att bion är väldigt uppskattad i Vimmerby och att folk bryr sig om den. Det är vi väldigt glada över, säger Mikael Bengtsson till Vimmerby tidning.

Hur mycket ser du fram emot ceremonin?

– Det ska bli spännande. Vi är inte ifrån bygden så det ska bli intressant att träffa lite nya människor som är knutna till det lokala och som är mer än vanliga biobesökare. 

Kan bion få ett lyft efter det här priset?

– Ja, det tror jag. Allt sådant här är positivt och det börjar bli lite mer kontinuitet efter att varit stängt till och från. 

Vimmerby Bio förr i tiden.
Vimmerby Bio förr i tiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!