Beslut om föreningsstöd närmar sig

Nyligen bjöd Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning in alla kommunens föreningar för att diskutera det vidare arbetet med hur det framtida föreningsstödet ska utformas. 70 representanter från 45 föreningar kom till träffen.

Fritidssamordnare Mirja Holgersson kunde summera en lyckad och välbesökt  föreningsträff.

Fritidssamordnare Mirja Holgersson kunde summera en lyckad och välbesökt föreningsträff.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-04-08 05:00

– Positivt att det var en sådan blandning av föreningar – allt från lokalägare, pensionärsföreningar och kulturföreningar till idrottsföreningar, berättar fritidssamordnare Mirja Holgersson.

Vid mötet, som hölls i plenisalen, presenterade bland annat utvecklingschef Thomas Svärd utvecklingsavdelningens organisation och hur föreningslivet bidrog till att hans familj valde att flytta till Vimmerby. Information gavs också av kultur- och fritidsutskottets ordförande Ola Gustafsson, näringslivsutvecklare Carina Östh samt Rebecca Adolfsson, utredare vid utvecklingsavdelningen.

Efter det delades deltagarna in i grupper för att jobba med workshops kring temat föreningsstödsarbetet. Föreningarna delade med sig av sina tankar, funderingar och visioner kring hur föreningsstödet skall se ut framöver.

– Det här var en jättebra träff där vi fick ytterligare input om hur de tycker att vi ligger till med arbetet. Man kan säga att vi är halvvägs och fått en grundstruktur för hur föreningsstödet kan komma att se ut – inkluderat hur politiken har tänkt avseende mål och visioner, även kopplat till folkhälsan och projektet Allas Vimmerby, berättar Mirja Holgersson.

Då kommunen inte når alla föreningar via träffarna kommer det omarbetade förslaget gå ut på remiss till samtliga föreningar. Målsättningen, om allt flyter på som man hoppas, är att frågan sedan ska komma upp för beslut under sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!