Beskedet: Nästa grupp får komma in i Fabriken

Allaktivitetshuset Fabriken i Vimmerby är nu åter öppet för de lite äldre ungdomarna. "Jag hoppas de hittar tillbaka" säger fritidsledare Camilla Karlsson.

"Vi återöppnar. Men med försiktighet", säger Camilla Karlsson, fritidsledare och samordnare för allaktivitetshuset Fabriken.

"Vi återöppnar. Men med försiktighet", säger Camilla Karlsson, fritidsledare och samordnare för allaktivitetshuset Fabriken.

Foto: privat

Vimmerby2021-02-10 15:00

I november låstes dörren till Fabriken, en av många tråkiga men nödvändiga konsekvenser av pandemin. Men steg för steg återuppstår nu verksamheten.

– Vi har välkomnat de yngre ungdomarna sedan någon vecka tillbaka. Det har inte varit någon trängsel, säger fritidsledaren och samordnaren Camilla Karlsson.

Nu öppnar man också för gymnasieeleverna, äldre ungdomar födda 2002 eller senare som gruppen benämns i Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer för idrotts- och fritidsaktiviteter.

– En del har hört av sig via Instagram och andra sociala medier, ett fåtal har tittat in i dörren och undrat hur det ska bli, säger Camilla Karlsson och fortsätter:

– Jag hoppas verkligen alla ska hitta tillbaka.

Hon betonar vikten av att ha ett ställe att mötas på under pandemin, om inte för annat så för den psykiska hälsans skull. Vanligtvis på Fabriken är det bland ungdomar från grundskolan som de flesta besökarna – och flertalet "stammisar" återfinns, nämner hon.

Under perioden som Fabriken hållit stängt har fritidsledarna ändå kunnat hålla kontakt med ungdomarna, bland annat genom att agera rastvakter på skolorna.

Annan verksamhet på allaktivitetshuset, som bland annat inkluderar aktiviteter för pensionärer, får dock anstå ytterligare en tid. Hur länge?

– Ja, det är ju omöjligt att svara på, konstaterar Camilla Karlsson.

– Till att börja med måste ju vaccineringen bli färdig först.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!