Berusad kvinna krockade vid omkörning

Den kraftigt berusade kvinnan klarade inte omkörningen utan krockade med den andra bilen. Båda slog runt och hamnade i viltstängslet i diket. Nu åtalas 50-åringen från Vimmerby kommun för grovt rattfylleri.

Vimmerbykvinnan hade 1,66 promille i blodet när hon krockade med en bil hon försökte köra om på riksväg 23 i somras.

Vimmerbykvinnan hade 1,66 promille i blodet när hon krockade med en bil hon försökte köra om på riksväg 23 i somras.

Foto: Polisen

Vimmerby2018-11-02 20:00

Redan innan olyckan på riksväg 23 mellan Vimmerby och Storebro i juni fick polisen larm om hennes vingliga framfart. Ett vittne såg hur kvinnan var nära att hamna i diket redan vid Bilprovningen, men där lyckades hon få upp bilen på vägen igen. Vittnet larmade polisen och följde efter under den fortsatt vingliga färden till riksväg 23 och vidare söder ut.

På en raksträcka ska den berusade kvinnan enligt åtalet ha gjort en omkörning som gick helt åt skogen. Hon krockade med bilen hon försökte köra om. Båda fordonen slog runt och hamnade mot ett viltstängsel i diket. Den omkörda bilen hamnade på taket medan kvinnans bil blev stående på hjulen igen, men även den med omfattande plåtskador.

Flera vittnen uppger att de direkt märkte att kvinnan luktade alkohol. Provet som senare togs visade på 1,66 promille.

Kvinnan fördes med ambulans till Västerviks sjukhus där hon vårdades på intensivvårdsavdelningen. Även paret i den andra bilen skadades och fördes till sjukhus.

Nu åtalas kvinnan för grovt rattfylleri, ett brott som hon erkänner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!