Bättre än förväntat för ALV den senaste månaden

Astrid Lindgrens Värld har kommit upp i fina besökssiffror under juli månad och det är bättre än den målbilden ALV hade inför. "Upplevelsen som gästen får håller en hög nivå", säger ALV:s VD Joacim Johansson.

Vimmerby2023-07-27 06:00

Förra veckan besökte 57 800 personer Astrid Lindgrens Värld och den senaste månaden har blivit en stark period för parken. Parkens VD Joacim Johansson är nöjd över sommaren så här långt.

– Det är en bra sommar. Maj var stark, juni något svagare och juli går så långt bättre än målbild. Anledningen till att sommaren så här långt gått bra tror jag beror på flera orsaker. Jag är övertygad om att upplevelsen gästen får håller en hög nivå genom alla fantastiska medarbetare. Sedan har vädret varit ett bra parkväder, säger Joacim Johansson.

Just nu ser inte juli att bli en rekordmånad då man inte ser ut att slå siffrorna från 2019 på 218 500 gäster. Gästantalet vid månadsskiften från juni till juli landade siffran på 118 800 gäster som hade besökt parken. 

– Det är lite för tidigt att gissa på hur juli blir då det fortsatt en hel vecka kvar. 

Till framtiden kommer ALV att utveckla nya miljöer i parken men inget är bestämt än då det inte finns något styrelsebeslut. Något som klart är ett utvecklingsprojekt för en ny restaurang efter årets säsong. 

– Nästa utvecklingsprojekt är den nya restaurangen “Villa Linnéa”. Vi kommer starta rivningen av restaurang "Majkens" där den nya restaurangen kommer att placeras. Den kommer bli större och den kommer vara i två plan där övervåningen blir konferensplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!