Stor butikskedja vill etablera sig i Vimmerby

Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning finns ett intresse hos butikskedjan Normal av att etablera sig i Vimmerby. Kommunens utvecklingschef Egon Karlsson bekräftar att representanter från företaget varit på plats för att reka läget.

Den danska butikskedjan Normal har visat intresse för att öppna en butik i Vimmerby. Om det blir så i framtiden återstår att se.

Den danska butikskedjan Normal har visat intresse för att öppna en butik i Vimmerby. Om det blir så i framtiden återstår att se.

Foto: Pressbild

Vimmerby2024-05-08 18:00

Kontakt mellan lågpriskedjan Normal och Vimmerby kommun initierades redan i mars. I april var representanter från företaget på plats i Vimmerby.

– Vi har haft kontakt med dem och de har varit nere och tittat efter lokaler och så. De har visat intresse för att öppna här, men vad utgången av det blir vet jag inte, säger Egon Karlsson.

Under sommaren har lågpriskedjan planerat att öppna en butik i Västervik. Som Karlsson har förstått det vill man från Normal:s håll utvärdera den satsningen innan man eventuellt går vidare i Vimmerby.

Vad letar de efter för typ av lokal för att kunna öppna?

– De vill ha ett ganska centralt läge, alltså ett premiumläge, och cirka 500 kvadratmeter. Men i Västervik har de lite mindre lokaler så som jag förstod det vill de utvärdera hur det fungerar där.

Lokaler av den typ som lågpriskedjan helst vill ha och som dessutom står lediga växer inte på träd i Vimmerby.

– En sån lokal finns ju inte tillgänglig rakt upp och ner.

Hur ställer sig kommunen till chansen att det blir en Normal-butik i Vimmerby?

– Handel föder handel, så det är jättebra om de vill etablera sig här. Företaget har etablerat sig på många orter under senare år och det vore trevligt att vara med på den resan.

Egon Karlsson förklarar att kommunen i dagsläget har ett positivt handelsindex. Om Normal öppnar tror han att det kan höjas.

undefined
Den danska butikskedjan Normal har visat intresse för att öppna en butik i Vimmerby. Om det blir så i framtiden återstår att se.

Jan Nyberg är VD för Normal i Sverige. Enligt honom finns inga konkreta planer på att öppna en butik i Vimmerby.

– Vi för dialog på många håll och kanter och vi tittar på möjligheter i alla städer där vi inte finns idag, men det är många av dialogerna som inte blir till något, säger Jan Nyberg.

Men ni har varit på plats i Vimmerby och kollat lite?

– Våra expansionsmanagers åker kors och tvärs över hela Sverige och tittar på många olika ställen. På vissa av de platserna öppnar vi och på andra blir det inte så.

Är det ett hinder att det är en mindre ort?

– Vi har öppnat på en del mindre ställen och det kommer några sådana öppningar nu framöver, som ett test för att se om det fungerar även på mindre orter. Det är ett ganska tidigt stadium än så länge. Vi får se vad resultatet blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!