Kaos vid återvinningsstationen - igen

Återigen är det sopkaos vid återvinningsstationen vid Folkets Park i Vimmerby och diskussionerna går varma på sociala medier.

Det är ingen vacker syn vid återvinningsstationen vid Folkets Park i VImmerby.

Det är ingen vacker syn vid återvinningsstationen vid Folkets Park i VImmerby.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-08-04 12:00

 "Samma gamla elände" skriver en person på Facebook efter att ha besökt återvinningsstationen vid Folkets Park i Vimmerby.

Det var så sent som i juni som debatten blossade upp om den skräpiga och överfulla stationen. Nu är läget lika illa igen. Containrarna för pappersinsamling och platsinsamling är överfulla och på marken har matoljedunkar, majonäshinkar och annat skräp dumpats. 

Det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB (FTI) som sköter återvinningsstationen. Magnus Sandström, regionchef, berättar att städningen har blivit försenad den här veckan. 

– Det skulle ha varit städat igår (torsdag), men det blev inte gjort. Jag ringde och kollade med städentreprenören och tydligen var det så att den killen som skulle städa bara hann med en station i Vimmerby innan han blev akut sjuk. Men de kör rundan i morgon igen (lördag), säger han.

undefined
Mellan containrarna står hinkar, kartoner, plåtburkar och annat skräp.

Det största bekymret, enligt Magnus Sandström, är att människor dumpar skräp som inte hör hemma på platsen.

– Det finns tyvärr verksamheter som utnyttjar det här för att slippa betala. Däremot kan man undra varför privatpersoner väljer att dumpa sina bohag där när det är gratis att lämna det på återvinningscentralen. 

Skulle ni behöva tömma containrarna oftare för att undvika att de blir överfulla?
– Nedskräpningen vet vi om men att det har varit överfullt i containrarna har jag inte fått indikationer om innan. Så det behöver jag reda i. Det är åtminstone något vi kan påverka medan dumpningen är svårare att komma åt. 

undefined
Städningen vid återvinningsstationen är försenad, enligt Magnus Sandström, regionchef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB, som sköter anläggningen. Det faktum att containrarna är överfulla är dock inget han känner till.
Enligt FTI:s hemsida tömdes containern för plast så sent som i tisdags men nu är den överfull. Nästa tömning ska enligt hemsidan ske under fredagen.
Enligt FTI:s hemsida tömdes containern för plast så sent som i tisdags men nu är den överfull. Nästa tömning ska enligt hemsidan ske under fredagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!