Ändrade behov bakom företagets lokalbyte

IT-företaget Avite håller på att flytta in i en ny lokal ett stenkast från den gamla. Minskat behov av en stor butiksyta är bakgrunden.

Niklas Nilsson på Avite håller på att flytta in i nu lokal i Vimmerby.

Niklas Nilsson på Avite håller på att flytta in i nu lokal i Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-12-05 18:00

Avite är ett Kisaföretag i grunden, men finns sedan fem år tillbaka även i Vimmerby. För två år sedan flyttades företaget från centrum till Maskingatan.

I dagarna flyttar Avite sin verksamhet i Vimmerby tvärs över vägen till Södra Industrigatan.

– Den nya lokalen var aktuell redan när vi skulle flytta första gången. Anledningen till bytet är att den gamla lokalen kändes väldigt stor och tom. Vi är inte i behov av någon butiksyta längre och då passar den nya mindre lokalen bättre för oss. Vi är bara fyra anställda och mycket av jobbet görs ute hos kunder, men det kommer fortsatt gå bra att handla över disk i den nya lokalen, säger Niklas Nilsson som driver Avite.

Företaget är verksamt inom IT, ljud och bild och jobbar främst mot mindre företag med mellan en och tio anställda.

– Efterfrågan på säkra IT-lösningar ökar även hos mindre företag, säger Niklas Nilsson som känner att hans företag börjar bli etablerat på orten efter fem år.

– Det tar alltid ett par år att bygga upp kontaktnät, men nu känner jag att många ser oss som en lokal leverantör.

Hur har er verksamhet påverkats av coronasituationen?

– Vi har tappat en del jobb i somras och även de kommande månaderna som är kopplat till event. Därför har vi korttidspermitterat personal vissa perioder. Ett affärsområde som däremot ökat på senare tid är videokonferenser. Där har vi hjälpt många kunder med att skaffa utrustning och installera lösningar, säger Niklas Nilsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!