ALV missade målet – så många besökte sagoparken i juni

Astrid Lindgrens Världs siffror för juni är klara. "Vi hade förhoppningar om ännu fler besökare men vi får glädja oss åt att vi ändå slår fjolårets siffra", säger vd:n Jocke Johansson.

Jocke Johansson är nöjd med resultatet för juni även om det inte nådde upp till målbilden.

Jocke Johansson är nöjd med resultatet för juni även om det inte nådde upp till målbilden.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2023-07-03 14:18

Under juni månad hade ALV totalt 84 200 gäster i parken. Förra året låg siffran på 80 200. 

– Några tusen gäster fler, vilket vi ser som godkänt. Men vi hade velat ha drygt 90 000. Så det är nästan 7 000 färre än målbilden. Men vi tar inte det för allvarligt. Vi hade en väldigt fin juni med många dagar där det var väldigt varmt, vilket vi vet inte är till vår fördel utan snarare tvärtom, berättar Jocke Johansson.

Astrid Lindgrens Näs hade under juni 6 000 gäster. Ifjol var det under samma månad 4 700. 

– Vi nådde ganska precis målbilden där men framför allt slog vi fjolåret med ganska mycket. För Näs som inte är så stort besöksmål är drygt 1 000 fler besökare ganska mycket i procentuell ökning. Det är jag väldigt nöjd med. 

Hur ser ni på resten av sommaren?

– Vi hoppas på en bra juli. Sedan får vi se hur köpstark målgruppen är. Hur mycket man unnar sig på sin semester. Det är de kommande fyra veckorna som verkligen är våra högtrycks-veckor. Ifjol hade vi en bra juli men inte så fantastiskt bra som det var 2019. I gengäld fick vi igen det i augusti som blev jättebra. Så även om juli inte blir bra så har vi augusti på oss att jobba. 

Målbilden för hela året är att det ska komma 500 000 gäster till ALV och 35 000 till Näs. 

– Ifjol var det 470 000 i parken och 31 000 på Näs. Så målbilden är högt ställd. Att öka med 30 000 gäster på ett år är mycket. Vi får se om vi lyckas. Det får tiden utvisa. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!