Tunakillen Alfred Svensson dyker upp i "Mello"

Nästa helg har femte säsongen av Leif&Billy premiär på SVT. Tunasonen Alfred Svensson och hans karaktär Billy kommer dock att dyka upp i rutan mer i vinter. Bland annat i Melodifestivalen.

Alfred Svensson som karaktären Billy i TV-serien Leif&Billy vars femte säsong har premiär på SVT inom kort.

Alfred Svensson som karaktären Billy i TV-serien Leif&Billy vars femte säsong har premiär på SVT inom kort.

Foto: Privat

Vimmerby2021-01-30 20:00

Alfred Svensson från Tuna hade ett omtumlande 2020 med utmärkelsen Årets Humorprogram för "Leif&Billy" i TV-priset Kristallen. Dessutom blev han tilldelad huvudrollen i TV-serien "Folk med ångest". 

2021 kliver han in i hetluften lördag den 6 februari då det första av sex halvtimmes långa avsnitt av den femte säsongen med Leif&Billy" börjar visas på SVT.

undefined
I den nya säsongen av Leif&Billy införskaffar bröderna bland annat en raggarbil.

– Jag tror att folk kommer känna att de får vad de förväntar sig i den nya säsongen. Leif hittar på dumma idéer som Billy får lida för helt enkelt. Det blir bland annat björnjakt och så införskaffas en raggarbil kan jag avslöja, säger Alfred Svensson som sitter och klipper det sista avsnittet på säsongen i dagarna.

Redan på söndag dyker Alfred och hans radarpartner Klas Eriksson upp i SVT:s "Vem kan Vad?" som gäster. Senare i vinter framträder duons karaktärer även i självaste Melodifestivalen.

– Det är kanske säkrast att säga att vi ska inte vara med och tävla i "Mello" utan vi kommer att dyka upp i ett annat sammanhang. Det ska bli roligt, säger Alfred Svensson.

undefined
Alfred Svensson har gjort huvudrollen i den kommande serien "Folk med Ångest" som regisserades av Felix Herngren.

Vad har du på gång mer under 2021?

– Jag ser fram emot att serien "Folk med Ångest" ska ha premiär preliminärt i april på Netflix. Det har givit en del ringar på vattnet redan och kan betyda framtida roller. Sedan är det klart att vi gör en sjätte säsong av "Leif&Billy". Manus är i princip klart och vi ska börja spela in i april, säger Alfred Svensson.

2020 fick Klas Eriksson och Alfred Svensson TV-priset Kristallen för Årets Humorprogram med Lefi&Billy.
2020 fick Klas Eriksson och Alfred Svensson TV-priset Kristallen för Årets Humorprogram med Lefi&Billy.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!