Alexandra, 22, satsar allt mer på företaget

I drygt ett halvår har hon gjort blomleveranser hem till dörren med, gott resultat. Nu vill Alexandra Magnusson, 22, ta nästa steg med sitt företag.

Alexandra Magnusson levererar blommorna direkt till dörren.

Alexandra Magnusson levererar blommorna direkt till dörren.

Foto: Privat

Vimmerby2022-01-14 06:30

– Jag vill att ska bli som en godisbutik fast för snittblommor. Man ska bli glad av alla färgerna och snören, säger Alexandra Magnusson, om framtidsplanerna.

Det var i juni 2021 som hon lanserade AM Bloombox i Vimmerby, i samband med att hon tog floristexamen. Då valde hon att erbjuda mer neutrala och "trygga" färger på snittblommorna. Nu när hon har fått en etablerad kundgrupp och upplever att efterfrågan på hennes produkter är hög, vill hon satsa på att göra utbudet större.

– Det är många unga mammor mellan 28 till 35 som beställer av mig och jag får väldigt fin respons. Flera av dem bor mer ute på landet så de har inte tid att åka in och köpa blommor själva.

I många år har det varit Alexandras dröm att få driva ett eget blomföretag. Från och med i mars kommer hon, utöver att leverera blommorna på egen hand börja använda posttjänster så att personer från hela Sverige kan beställa hos henne. Alexanda berättar att efterfrågan är stor i resten av landet och att hon därför vågar expandera, redan efter ett halvår.

undefined
I år vill hon kunna erbjuda workshops så att kunder lär sig mer om hur man vårdar snittblommor och binder buketter. Detta förutsatt att pandemin inte sätter stopp för det.

Alexandra bor i centrum men kontoret har hon ute på familjegården i Östantorp. Hon tycker det har fungerat bra att utgå med sina leveranser från gården men förhoppningen är att hon ska hitta en lokal närmre hennes hem i år, för att spara tid. I dagsläget arbetar hon på en industri i Frödinge, men vill kunna lägga mer tid på sitt egna företag framöver.

– Sen vill jag hitta fler samarbeten under året. I höstas samarbetade jag med Hudvårdskompaniet, där jag sålde mina blommor nån fredag och lördag. Jag vill hitta något samarbete med butiker kanske i Västervik och Hultsfred.

undefined
I år hoppas hon utöka samarbeten med butiker, både i och utanför Vimmerby.

En utmaning under hösten har varit storleken och kostnaderna för blomboxarna. Därför har hon beställt kartonger som är lite mindre. Hon använder sig av återvinningsbara förpackningar och har tidigare berättat att hon därför har uteslutit plast.

Hon vill även börja erbjuda workshops till privatpersoner och företag i år. Där kommer hon lära ut mer om snittblommor och hur man vårdar dem. Alexandra Magnusson menar att det hade kunnat bli som ett "ljusparty" där deltagarna får testa att binda ihop buketter tillsammans. Just nu är det däremot osäkert om denna idé kommer bli verklighet inom den närmsta tiden med tanke på pandemin. 

– Då får jag vänta med det. Nu under pandemin är direktleverans till dörren ett perfekt koncept för många.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!