"Aleris överväger att renovera befintliga lokaler"

Aleris överväger att bygga om befintliga lokaler i centrala Vimmerby. Det är det som fått planerna att bygga nytt i Nybble att svalna.

Foto: Vimmerby Kommun

Vimmerby2018-07-04 12:29

De uppgifterna har nått kommunalrådet Tomas Peterson (M) .

– Jag har hört talas om att Aleris överväger att renovera istället för att bygga nytt. Det är inget vi kan påverka, men det innebär att man blir kvar i Vimmerby och det är viktigast, säger Tomas Peterson.

Han har inte fått uppgifterna direkt från Aleris.

– Det är signaler från initierat håll, säger han.

Även kommunalrådet Helen Nilsson (S) har hört uppgifter om att Aleris avser att dra sig ur Nybble-projektet.

– För ett par veckor sen hörde jag "skvallervägen" att Aleris var på gång att dra sig ur en etablering vid Nybble. Jag bad gatuchefen Andreas Horste kontrolla de uppgifterna med Aleris. Men vid den kontakten fick vi inget besked om att så skulle vara fallet. Det är allt jag vet i dag, säger Helen Nilsson på onsdagsmorgonen.

På tisdagen avslöjade vimmerbytidning.se uppgifter om att Aleris släpper sina planer på ett nytt behandlingshem vid Nybble i utkanten av Vimmerby stad. Uppgifterna bekräftas av affärsområdeschefen Helena Wretman. Aleris presskommunikatör Henrik Kennedy är inte lika tydlig och vill inte bekräfta uppgifterna.

– Nybble är ett alternativ. Men vi har fler alternativ och har kommit ganska långt, säger han.

Oavsett hur det blir avser kommunen att exploatera Nybbleområdet.

– Vi jobbar vidare med detaljplanen, säger Helen Nilsson.

– Det troliga är att det blir bostäder. Det är till exempel ett utmärkt läge för Astrid Lindgrens Värld som söker mark för att bygga personalbostäder, säger Tomas Peterson.

Vi söker Aleris för ytterligare kommentatrer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!