EAT at Charge to Move, den nya restaurangen vid laddstationen i Nosshult invigdes i våras. Vimmerby var flaggskepp i en satsning som redan i år kan ge fyra-fem nya anläggningar runt om i landet.
36-åriga Aleksandra Henta har rekryterats som platschef.
– Det här är absolut det bästa som kunde ha hänt i Vimmerby överlag. Det är ett intressant koncept som handlar om vad folk behöver, säger hon till Vimmerby Tidning.
Hur hamnade just du där?
– Jag sökte faktiskt egentligen en tjänst på en helt annan nivå men fick erbjudande om det här senare. Först tackade jag nej men de lyckades övertala mig, och det är jag väldigt tacksam för nu.
Det har gått bra och flutit på sedan starten, menar chefen, men en viktig utmaning kvarstår.
– Det svåraste är att synas och få folk att hitta hit. Det är det vi försöker kämpa med, säger Aleksandra Henta.
För att få folk att hitta till restaurangen krävs saker som skyltar och marknadsföring, och av den varan ska det bli mer, det berättar Nathan Moore på Yes Chef, som ansvarat för rekryteringen till restaurangen.
Han säger till Vimmerby Tidning att han egentligen slutfört sitt uppdrag, men vill stanna och hjälpa till eftersom han tror på konceptet.
– Vi vill att det här ska bli mer av en destination och göra det till Vimmerbys restaurang genom att framförallt jobba med lokala produkter och lokalt folk, säger han.
Det råder ingen brist på idéer från entreprenören. Han nämner saker som loppis, bilträffar, utomhusbio och ölprovningar, och andra event som skulle kunna locka fler till restaurangen. Inga datum är satta, men kommer för vissa av eventen, enligt Nathan Moore, att kunna presenteras i närtid.