Advokat Thomas Bodström om domen: "En upprättelse"

Advokat Thomas Bodström, som företrätt Erik Paulsson i båda rättegångarna, är nöjd med Göta hovrätts dom.

Advokat Thomas Bodström har företrätt Erik Paulsson både i tingsrätten och hovrätten och är nöjd med torsdagens besked från Göta hovrätt.

Advokat Thomas Bodström har företrätt Erik Paulsson både i tingsrätten och hovrätten och är nöjd med torsdagens besked från Göta hovrätt.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-09-09 13:45

– Det är väldigt viktigt att domstolen vågar stå upp för rättssäkerheten. I det här fallet finns inga bevis alls för att han skulle ha begått de mest allvarliga sakerna som det har påståtts, säger Thomas Bodström i en kommentar till torsdagsens besked från Göra hovrätt i Jönköping.

Med de mest grova sakerna avser Thomas Bodström åtalspunkterna grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn, brott som hovrätten nu friar den åtalade från.

– Det är väldigt viktigt att ingen döms till långa fängelsestraff utan tillräcklig bevisning. Göta hovrätt visar mod när man vågar ta ett sånt beslut i ett mål där han på förhand pekats ut som skyldig och dömts på olika sajter och i medier. Den här domen innebär en upprättelse inte bara för honom utan också för hela familjen, säger Thomas Bodström.

– På ett sätt är det bra att domstolarna har prövat det här. Det gör att han nu fått svart på vitt att han inte begått de här två mest allvarliga brotten, och det ger bättre förutsättningar att kunna komma vidare, säger Thomas Bodström.

Hovrätten sänker påföljden från fem års fängelse till ett år och två månader. 

– Han kommer att få sitta åtta månader sen blir han villkorligt frigiven. Det är för de inte lika allvarliga delarna i åtalet. Där finns det en annan bevisning och han har även medgett och erkänt en del av de sakerna på olika sätt. 

De delarna handlar om grov fridskränkning, olaga hot, köp av sexuell tjänst samt narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!