Åbro tillbaka på systemets julhylla

Det tillhör tjusningen att man varje år ändrar receptet på julölen. I år är även namnet nytt. Bryggmästarens Vinterbrygd möjliggör även en längre försäljningssäsongen, då jul i namnet, är ganska ute när helgen är överstökad.

Restaurangchefen Magnus Törnblad, besöksansvariga Maria Wester och bryggmästaren Lennarth Anemyr med några av bryggeriets jul- och vinterprodukter.

Restaurangchefen Magnus Törnblad, besöksansvariga Maria Wester och bryggmästaren Lennarth Anemyr med några av bryggeriets jul- och vinterprodukter.

Foto: Bertil Andersson

Vimmerby2017-10-19 08:30

Bryggmästare Lennarth Anemyr berättar med stolthet om årets nya vinterbrygd från Åbro, som innebär att bryggeriet gör comeback på Systembolagets hylla för jul- och vinterdrycker.

-Det är en ekologisk lager, med en distinkt karaktär och med humlearomatisk doft. Trender förändras hela tiden och för något år sedan var det sötman som gällde. Vissa öl kunde vara hiskligt söta, vilket nu är helt ute. Nu är det tydliga smaker av humle och malt som gäller, säger han.

Man är även stolta att i år blivit antagna och att få finnas med i Systembolagets sortiment efter några års frånvaro när det gäller juldryck. Det är inte självskrivet att få vara med där, även om produkten kommer från ett stort och känt bryggeri. Det görs blindtester på vilka produkter som får komma till försäljning under olika perioder.

Den 25 oktober blir det premiär och provsmakning på Åbro. På kvällen bjuder man in till öppet hus för allmänheten. Det kommer bli två gratis guidade rundturer i bryggeriet.

Restaurangen kommer hålla öppet och erbjuda en lite matigare julmacka. Självklart kommer även den tämligen nya souvenirshoppen vara öppen.

För övrigt byggs det mycket vid Åbro just nu. Ett nytt kontor med personalutrymmen, där även ett litet gym kommer att finnas.

Även ett microbryggeri, där man kan producera mindre volymer än i det befintliga bryggeriet. Man kommer kunna brygga volymer på så lite som 500 liter istället för 37 500 som är det normala.

Det kan vara till fördel vid framtagning av nya sorter, då det alltid finns en risk att saker kan gå fel. Man får också möjlighet att brygga mindre volymer med exempelvis speciell karaktär och smak som inte tilltalar en bred publik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om