Janna har hittat sin trygghetsplats vid vattnet

På sommaren har Janna Corneliusson fullt upp med att driva semesterboendet Villa Vimmerby. När hon är ledig så passar Janna på att koppla av vid sitt smultronställe Försjön. "Det är superhärligt", säger hon.

Janna Corneliusson tycker det bästa med sommaren är sol, bad och värme.

Janna Corneliusson tycker det bästa med sommaren är sol, bad och värme.

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2023-08-12 07:30

För ett par år sedan valde Janna Corneliusson att lämna Stockholm för ett liv i Vimmerby. Hon trivs med tillvaron och med att driva semesterboende, där det är ett högt tempo med att ta hand om gästerna. Det bästa med sommaren tycker Janna är sol, bad och värme. Också att få besöka Försjön i Vimmerby kommun som har blivit hennes trygghetsplats, och också den plats i kommunen som hon utser till sitt "smultronställe" att tipsa om.

– Jag tycker det är så fint här och härligt. Det är en jättefin skog, man kan klättra i berg och bada. Jag har åkt hit när jag varit glad och ledsen. Det är mysigt att komma hit och ta sig ett kvällsdopp, säger Janna Corneliusson

undefined
Hit brukar hon åka när hon har ledig tid från jobbet med sitt semesterboende.

Hon brukar rekommendera platsen för sina gäster på Villa Vimmerby. Det har även blivit besök med nära och kära. 

– Min familj tycker också att det är så mysigt att få vara här. Man kan få vara för sig själv, ta ett härligt bad och känna in naturen. Jag brukar åka hit ett par gånger när jag har tid. Brukar gå runt sjön och även sitta på någon bänk och bara rensa skallen. 

undefined
Janna Corneliusson brukar rekomendera sina gäster att besöka Försjön.

När vi träffar Janna Corneliusson på hennes valda smultronställe är det fullt med människor som har valt att campa precis vid vattnet. 

– Vanligtvis är det lite folk här. Det finns många fina badplatser i Vimmerby men den här är lite annorlunda. Det är verkligen en naturupplevelse. Det är superhärligt. Jag brukar rekommendera folk att åka hit för det är svårt att hitta naturställen som är unika. 

Janna Corneliusson är näst på tur i serien "Mitt smultronställe" och hennes valda plats är Försjön i Vimmerby kommun.
Janna Corneliusson är näst på tur i serien "Mitt smultronställe" och hennes valda plats är Försjön i Vimmerby kommun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!