Årets nyföretagares ger sitt bästa råd

Hon tyckte inte att hon hade självförtroende nog för att starta eget. Men hon tog steget ändå för att få jobba med det hon vill. Nu är Aina Wiger årets nyföretagare i Vimmerby.

Aina Wiger startade företaget Hudvårdskompaniet för 3,5 år sen. Nu är hon årets nyföretagare i Vimmerby.

Aina Wiger startade företaget Hudvårdskompaniet för 3,5 år sen. Nu är hon årets nyföretagare i Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2019-03-22 20:24

– Jag är väldigt överraskad. Det betyder jättemycket och det är verkligen en boost för självförtroendet att bli sedd på det här sättet, säger Aina Wiger som driver Hudvårdskompaniet i Vimmerby.

Hon utsågs på fredagskvällen till årets nyföretagare i Vimmerby 2018 med motiveringen: ”Årets nyföretagare 2018 tilldelas en person med en affärsidé som bygger på personlig omtanke, välbefinnande, kvalitet och vardagslyx. Med butik både lokalt och digitalt globalt erbjuds kvalitetsprodukter och skräddarsydda behandlingar. Företaget har framgångsrikt etablerat sig i en tuff bransch och bidrar starkt till vår stads attraktion med sitt goda värdskap och välkomnade miljö.”

Att starta eget var inget som hon hade tänkt sig när familjen flyttade till Vimmerby.

– Nej, jag har alltid varit anställd och min man är egen företagare och tänkte att det räcker. Men efter att ha jobbat med något helt annat kände jag att jag vill jobba med det jag tycker om, så det fick bära eller brista.

3,5 år senare har Hudvårdkompaniet fyra anställda, utför behandlingar i lokalen i Vimmerby, driver webbshop och utvecklar egna produktmärken. Det är också dags att känna av läget för en nyetablering i grannkommunen.

– Vi ska ha en Pop up-salong på frisörsalongen People i Västervik, slår det väl ut kan det blir mer av det, säger Aina Wiger.

Hennes viktigaste råd till blivande företagare:

– Gör inte allt själv. Lej bort pappersarbete och fokusera på det du är bra på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!