– Det känns jätteroligt och jag tror att det betyder väldigt mycket för oss, till exempel när vi nu är i en rekryteringsprocess, säger Maria Milton vid baks&co kontor i Vimmerby och som också var en av de fyra företrädare för företaget som tog emot utmärkelsen i Stockholm i slutet av förra veckan.

FAR är en branschorganisation för Sveriges revisions- och redovisningsbyråer och har runt 5 500 medlemmar. När FAR började arbetet med att utse årets framtidsbyrå fanns 88 sökande till utmärkelsen.

Juryn för Årets framtidsbyrå har tittat särskilt på ledarskapet, översyn av affärsmodellerna, mål för verksamheten och utveckling av tjänsteerbjudandet hos de 88 byråer som deltog i tävlingen, av dessa kvalificerade sig elva.

– Det är många och det visar på att branschen har vaknat – digitaliseringen har slagit igenom – nu händer det! säger Bengt Skough på FAR som även satt i juryn i ett pressmeddelande.

De 88 byråerna reducerades snart till elva och av dem nominerades senare fem byråer.

I torsdags var det så dags att avslöja årets vinnare - baks&co.

Företaget grundades i Tranås 2004 och finns i dag även i Linköping, Eksjö och Vimmerby.

Totalt har baks ett 50-tal anställda medarbetare.

– Med glimten i ögat kan man säga att vi tog avstampet till det här språnget för 2,5 år sen då vid började vår digitala resa. vi sa då att vi skulle vara med och slåss om "Årets framtidsbyrå" inom ett par år - och nu är vi där, säger Maria Milton.

Företaget jobbar bland annat med ett eget digitalt koncept för redovisning under begreppet "baks 24-7"

– Det innebär bland annat att kunden ska ha redovisningen i mobilen. Vi jobbar också med att involvera hela personalstyrkan i våra olika delar. man ska inte kunna allt, men man ska känna till vilka möjligheter som finns inom andra området än det man själv jobbar med och vi ser också till att vi har kul när vi jobbar: Så hela personalen är verkligen en del i den här framgången, säger hon.

Uppmärksamheten har inte låtit vänta på sig och det ger förstås positiva effekter för företaget och verksamheten.

Maria milton tror också utmärkelsen och uppmärksamheten kring den gynnar rekryteringen av nya medarbetare.

– Det är i bland svårt att hitta rätt personer, men att vi nu är årets framtidsbyrå tror jag gör oss mer attraktiva när vi söker personal.

Jimmy Karlsson