Nu har barnfamiljerna tyckt till igen på barnsemester.se. Finalomröstningen 2019 är avslutad och vinnarna utsedda. Och Astrid Lindgrens Värld har gjort det ännu en gång – kammat hem ett av de tyngsta priserna, "Årets familjenöje i Sverige". Tvåa kom Liseberg i Göteborg och trea High Chaparral i Hillerstorp.

– Fantastiskt roligt. Så klart är det extra glädjande när det är familjerna själva som utser vinnaren och inte någon annan instans eller jury. Här är det verkligen våra gäster som ger oss högsta betyg – det känns verkligen på riktigt, säger ALV:s vd Jocke Johansson.

Vad tror du det är som gör att ni belönas med så många priser?

– Avgörande är alla våra fantastiska medarbetare, det är gänget som gör upplevelsen. Många kan säkert bygga en liknande park, men det är vår kultur och energi som gör att det blir så bra.

– Redan när jag kom hit för fem år sedan slogs jag av stoltheten hos medarbetarna att få jobba med ett svenskt kulturarv. Vi tar på oss ett ansvar gentemot en person istället för ett varumärke, säger Jocke Johansson.

Han tror inte heller att man ska underskatta nyhetsvärdet – att parken är en attraktion i ständig utveckling.

– Inte alls, de kommentarerna får vi ofta av våra gäster. Men jag tror ändå att leveransen av bemötandet, kvaliteten och mötet med karaktärerna väger tyngst, säger Jocke Johansson.

I klassen "Bästa temapark i Norden" kom ALV på en tredjeplats efter Legoland i Danmark och High Chaparral.