34 vill bli ny vd för Vimarhem

34 personer har sökt jobbet som vd för det kommunala bostadsbolaget Vimarhem i Vimmerby.

Magnus Danlid (C) är ordförande i styrelsen för Vimarhem.

Magnus Danlid (C) är ordförande i styrelsen för Vimarhem.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2019-02-21 09:55

Det meddelar styrelsens ordförande Magnus Danlid (C) efter att bolagets ledning fått en första genomgång av rekryteringen av det anlitade rekryteringsbolaget Unik Resurs under onsdagen.

– Det finns sökande både lokala sökanden och personer från annat håll i landet som sökt. Totalt har vi fått 34 sökande till tjänsten och vi har idag en lista på åtta personer som går vidare till djupintervjuer som ska genomföras hos Unik Resurs, säger Magnus Danlid om den fortsatta urvalsprocessen.

Vimarhem har sökt ny vd sedan i höstas då Jan Erixon lämnade uppdraget efter 29 år. Rekryteringen sker tillsammans med Unik Resurs som nu gjort en första sammanställning efter att ansökningstiden gick ut för en dryg vecka sen.

Där konstaterar man att intresset för tjänsten är stort och att rekryteringen flyter på helt enligt planen.

Nästa fas är djupintervjuer med åtta utvalda bland de totalt 34 sökande.

– Syftet med dessa intervjuer är att fördjupa personanalysen innan vi kan få en tydlig rekommendation om vilka de två till fyra slutkandidater ä, förklarar Magnus Danlid.

– Dessa slutkandidater kommer vi sedan att träffa för ytterligare intervjuer hos oss på Vimarhem. Preliminärt kommer vi att hålla de intervjuerna under mars månad, säger Magnus Danlid.

När en ny vd kan vara anställd är ännu oklart. Det hänger bland annat på vem som får tjänsten och när denne kan tillträda. Under tiden är Elisabeth Will till förordnad vd i bolaget.

Vimarhem har ett 40-tal anställda och förvaltar ett fastighetsbestånd på ungefär 1 330 lägenheter.

Vimarhem går nu vidare i rekryteringen av ny vd. Åtta av de 34 sökande har valts ut.
Vimarhem går nu vidare i rekryteringen av ny vd. Åtta av de 34 sökande har valts ut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!