29 000 kronor spårlöst borta från butik

Efter en växelavlämning på Coop i fredags är 29 000 kronor spårlöst borta. ”Det har begåtts misstag från början till slut”, säger butikschefen Bedri Iberhysaj, som nu inför nya rutiner.

Bedri Iberhysaj är butikschef på Coop i Vimmerby.

Bedri Iberhysaj är butikschef på Coop i Vimmerby.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2019-07-16 22:00

Något gick kapitalt fel när växelkassan på totalt 31 000 kronor (en påse med 2 000 kronor i mynt och en påse med 29 000 kronor i kontanter) skulle avlämnas på Coop i Vimmerby i fredags förmiddag.

Enligt butikschefen Bedri Iberhysaj lämnades växelkassan till fel person och någon kvittens på mottagandet gjordes aldrig.

Pengapåsarna ska enligt polisen ej ha lagts in i kassaskåpet i anslutning till förbutiken, utan förvarats utanför detta. När misstaget uppdagades någon timme senare hittades bara påsen med mynt. Den med 29 000 kronor i sedlar var försvunnen, och saknas sedan dess.

Nu hoppas Bedri Iberhysaj att butikens övervakningskameror kan ge svar på vad som har hänt.

– Polisen har varit här och hämtat filmerna och ska gå igenom dem. Jag vet att man på en övervakningsfilm ser att påsen med sedlar lämnas över, men man kan inte se om det då finns några pengar i den. Det är bara en grön påse, berättar Bedri.

Hur har det här kunnat hända?

– Jag vet faktiskt inte, men det var stressigt och mycket folk. Det är bara att konstatera att det har begåtts misstag från början till slut. Det är jättetråkigt och synd om personalen som mår dåligt efter händelsen.

Vad tror du har hänt?

– Det vill jag inte spekulera i. Polisen lovade höra av sig när de visste mer.

Kommer ni se över era rutiner efter den här händelsen?

– Ja, vi kommer ändra dem. Det arbetet börjar vi med omgående.

Polisen har upprättat en anmälan om stöld men har ingen misstänkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!