180 kommunanställda får arbetskläder

Personal inom förskola och fritids i Vimmerby Kommun kommer inom kort få fria arbetskläder i form av ytterkläder. Totalt är det 180-talet anställda som berörs.

Anställda inom Vimmerby kommuns förskolor och fritids som vistas mycket utomhus i sitt arbete ska i fortsättningen få fria arbetskläder i form av jacka och byxa av varmare slag.

Anställda inom Vimmerby kommuns förskolor och fritids som vistas mycket utomhus i sitt arbete ska i fortsättningen få fria arbetskläder i form av jacka och byxa av varmare slag.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Vimmerby2019-12-08 18:00

Barn- och ungdomsnämnden i Vimmerby kommun har tagit beslut att bevilja inköp av kläderna som består av jacka och byxor. Plaggen ska dessutom vara märkta med Vimmerby Kommun så de som bär dem lättare kan kännas igen som personal.

– Kläderna är beställda och kommer förhoppningsvis runt nyår. Det är mellan 180 och 190 tillsvidareanställda personal som kommer att få byxa och jacka av varmare slag då de i sitt arbete vistas utomhus stor del av arbetsdagen oavsett väder. Det är en självklarhet att vi ska stå för det, säger Ola Karlsson chef för Barn- och utbildningsförvaltningen.

Lena Kidsten är ordförande för fackförbundet Kommunals avdelning i Vimmerby och gläds över beskedet om arbetskläder till personalen. 

– Det är ombud från kommunal som har lyft och drivit frågan i BUN. Tack vare det arbetet har den här frågan lösts, säger Lena Kidsten.

Inköpet av kläderna kommer till stor del finansieras av en intäkt som tidigare inte varit budgeterad.

– Sedan några år tillbaka görs en avgiftskontroll där vi märkt att många vårdnadshavare inte har lämnat korrekt inkomstuppgifter. Det har lett till ökade intäkter på 700 000 kronor, säger Ola Karlsson.

– Vi tror inte att folk gör fel kring detta avsiktligt, men nu blir det rätt och de här pengarna kommer in även om det blir med ett års fördröjning, säger Peter Karlsson, ordförande för Barn- och utbildningsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!