"Vi känner att man tar situationen på allvar"

Framtiden för Rädda Barnen i Vimmerby ser ljusare ut efter årsmötet. ”Vi har tagit ett första positivt steg”, säger ordförande Catharina Bachmann.

Catharina Bachmann gör sitt sista år som ordförande i Rädda Barnen. Den vädjan styrelsen gick ut med inför årsmötet verkar ha gett respons. "Det var ett positivt möte, jag tycker vi tagit ett första litet steg".

Catharina Bachmann gör sitt sista år som ordförande i Rädda Barnen. Den vädjan styrelsen gick ut med inför årsmötet verkar ha gett respons. "Det var ett positivt möte, jag tycker vi tagit ett första litet steg".

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby kommun2020-03-01 09:00

Inför årets årsmöte i Rädda Barnen Vimmerby gick nuvarande styrelse ut med ett brev till medlemmarna, där man förklarade att om föreningen ska leva kvar måste det till nya som vill fortsätta driva verksamheten. Det här blir sista verksamhetsåret med nuvarande styrelsesammansättning.

Ordförande Catharina Backman tycker att budskapet verkar ha gått hem.

– Jag tror inte på att stoppa huvudet i sanden. Det behövs fler aktiva, det är den krassa verkligheten. Och respons fick vi. Det kom 20 personer på årsmötet, vilket för oss är ovanligt många. Dessutom flera som inte brukar delta annars.

Styrelsen omvaldes, som väntat. Catharina Bachmann kommer inte att vika från sitt besked – det här blir sista året för henne som ordförande.

– Det är definitivt. Men några i vår nuvarande styrelse kan säkert tänka sig att gå in i en ny styrelse, vilket vore det bästa. 

Var det några nya som är beredda att gå in nästa gång det ska väljas styrelse?

– Inte så konkret, men vi är alla överens om att känslan efter mötet var väldigt positiv. Vi fokuserade helt på föreningens framtid och uppfattningen är att Rädda Barnen givetvis måste vara kvar i Vimmerby. 

Så du ser ljust på framtiden?

– Det gör jag absolut. Vi känner att man tar situationen på allvar. Vi får ta det i små steg och det här var ett första, positivt steg för vår förening. Edvin Arnby-Machata från regionkontoret i Växjö deltog och berättade lite om hur man kan arbeta och det var väldigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!